Απόφαση για διανομή μέρους των αδιάθετων ποσοτήτων τυριών, ελαιόλαδου και ζυμαρικών του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υπέγραψε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ειδικότερα, θα διανεμηθούν στους πληγέντες, 7.000 πακέτα ζυμαρικών, 7.000 τεμάχια φέτας ΠΟΠ, 1.463 τεμάχια γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, 4.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και 7.000 τεμάχια κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ.
Οι ανάδοχες εταιρείες θα παραδώσουν τα αδιάθετα τρόφιμα για διανομή στο «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας «Ο Αγιος Γεράσιμος»».
«Αμέσως μετά το σεισμό, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στο νησί και καταγράφει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι εκμεταλλεύσεις κυρίως των κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων ώστε να προβεί στην άμεση αποζημίωση των αγροτών. Όμως στεκόμαστε στο πλευρό και των οικονομικά ασθενέστερων και στη δύσκολη αυτή συγκυρία προσπαθούμε να τους στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης. Και κατέληξε: «Αποφασίσαμε τη διάθεση τροφίμων που δεν διατέθηκαν. Ήδη, έχουμε ενημερώσει τις αναδόχους εταιρείες να παραδώσουν τα τρόφιμα στον επιλέξιμο φορέα εκπροσώπησης, ώστε να γίνει η άμεση διανομή στους πληγέντες. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ιδίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».