Απότομη πτώση καταγράφουν οι γερμανικές εξαγωγές το Δεκέμβριο

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία, οι εξαγωγές το Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 0,9%. Μείωση κατά 0,6% παρουσίασαν οι εισαγωγές της Γερμανίας το Δεκέμβριο. Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 18,5 δισ. ευρώ.

Αιφνιδιαστική μείωση παρουσίασαν το Δεκέμβριο οι γερμανικές εξαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,9%.

Τα στοιχεία για το σύνολο του 2013 έδειξαν πως οι αποστολές στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 0,2%. Πρόκειται για την πρώτη ετήσια μείωση των εξαγωγών της Γερμανίας από την ύφεση του 2009.

Πάντως, μείωση κατά 0,6% παρουσίασαν και οι εισαγωγές της Γερμανίας το Δεκέμβριο, ενώ αναμενόταν αύξηση τους κατά 1,2%. Σε ετήσια βάση, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 18,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως χθες το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε πως οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν το Δεκέμβριο κατά 0,5%, όταν οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 0,4%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk