Ένας 41χρονος υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία διεθνούς αναζήτησης της Interpol Ρωσίας για δολοφονία που διέπραξε στη χώρα του, συνελήφθη από αστυνομικούς το πρωί του Σαββάτου στη Γλυφάδα.
Ο 41χρονος θεωρούνταν από ρώσους αστυνομικούς ως εκτελεστής και υψηλόβαθμο στέλεχος μιας από τις οργανώσεις της ρωσικής μαφίας και καταζητούνταν για δολοφονίες.
Έδωσαν στους έλληνες συναδέλφους τους την πληροφορία ότι κρύβεται κάπου στην Αθήνα και από τότε ξεκίνησε έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Ύστερα από πολυήμερες έρευνες κατάφεραν να τον εντοπίσουν στη Γλυφάδα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος κατά την παραμονή του στη χώρα μας έκανε πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγει τη σύλληψη. Για παράδειγμα χρησιμοποίησε άλλα άτομα να βρουν και να νοικιάσουν το σπίτι για να μην αποκαλυφθεί.
Τελικά το Σάββατο, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ, ο 41χρονος συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθησαν δυο υπήκοοι Ρωσίας, ηλικίας 32 και 44 ετών, που διέμεναν στην ίδια οικία με τον καταζητούμενο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο 50χρονοι ομογενείς, για το ίδιο αδίκημα.
Στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δυο γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, ένα πλαστό ρωσικό διαβατήριο με φωτογραφία του 41χρονου και διαφορετικά στοιχεία, ένας σουγιάς και δυο φορητοί πομποδέκτες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.