Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητά το ΠαΣοΚ προκειμένου να συζητηθούν οι φορολογικές ρυθμίσεις που δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αγρότες και στα νοικοκυριά.

Εδικότερα, η απόφαση του συντονιστικού οργάνου του ΠαΣοΚ αναφέρει τα εξής:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει όλα αυτά τα κρίσιμα για την οικονομία και τη χώρα χρόνια, το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν ως στόχο την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Γι’ αυτό και επισημαίνουμε ότι κάθε νέα ρύθμιση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία (η οποία βιώνει τις συνέπειες της κρίσης), και να παράγει θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να δημιουργεί περεταίρω δυσκολίες και αδιέξοδα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αγρότες, στα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για:

·το εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για την φορολόγηση των αγροτών

·τα πολύ βαριά πρόστιμα για την καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης του ΦΠΑ

·την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων κάθε μήνα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες

·τον τρόπο της φορολόγησης των υπεραξιών για την μεταβίβαση ακινήτων

· τους περιορισμούς στον εκτελωνισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων με δεδομένες τις καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ

δημιουργούν αδικίες, και εγείρουν νέα εμπόδια και προβλήματα για τους μη ισχυρούς στην αγορά και προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες και στις μικρές επιχειρήσεις.

Για το σκοπό αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Γ.Γ. κ. Χάρη Θεοχάρη.»