Το«Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ανακοίνωσε ότι ο κ. Δημήτρης Ι. Γουλανδρής δεσμεύθηκε να προσφέρει €250,000 στο ετήσιο αυτό πρόγραμμα βράβευσης που δίνει την ευκαιρία, τόσο σε έμπειρους, όσο και σε υποσχόμενους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντάς τους όλους τους πόρους που απαιτούνται. Ο κ. Γουλανδρής θα συμμετάσχει επίσης στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και θα αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου επιχειρήσεων- μέντορα για τους νικητές, ξεκινώντας από τη φετινή διοργάνωση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές, οι οποίοι έλαβαν €575,000 σε μορφή άτοκης χρηματοδότησης, καθώς και την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση για τις επιχειρήσεις τους. Φέτος το συνολικό ποσό που οι νικητές θα μοιραστούν ανέρχεται στις €700,000 περίπου. Ο θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που ίδρυσε, χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο Όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βοηθά τους Έλληνες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες και να αναπτυχθούν μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διαμορφώνεται μια ολοένα και μεγαλύτερη κοινότητα από μεμονωμένους συνεργάτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι στηρίζουν το Βραβείο, είτε μέσω της επιχειρηματικής υποστήριξης που προσφέρουν, είτε μέσω δωρεών προς αυτό, όπως αυτή που τόσο γενναιόδωρα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Γουλανδρής. Επιπλέον, είμαστε ευγνώμονες που ο κ. Γουλανδρής θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και που κάποιες από τις νικήτριες επιχειρήσεις θα έχουν την τύχη να ωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία του ως μέντορα», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Ο Δημήτρης Γουλανδρής είναι ο ιδρυτής του The Cycladic Group που δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Δημιούργησε τον Όμιλο το 2002 προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Επιπλέον ο Όμιλος συνεργάζεται στενά με επενδυτές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους. Ο Δημήτρης Γουλανδρής συμμετέχει ακόμη σε κοινωφελείς δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης στο Λονδίνο και στο Knightsbridge School International Foundation που αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε ταλαντούχα παιδιά που προέρχονται από λιγότερο προνομιούχες οικογένειες.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξηςαλλάκαι καθοδήγησης.Ο ΌμιλοςLibraέχει δεσμευθεί για πάνω από7 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσειτουςΈλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτωνJalouisePtyLtdαπό την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα τουΒραβείου. Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hellenicaward.com

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας2014 θα γίνονται δεκτές έως την 1η Μαρτίου,μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.

Τα ονόματα τωνφιναλίστθα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν καιθαβραβευθούν τον Μάιο του 2014.