Οσοι έχουν συνομιλήσει τελευταίως με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνονται αμέσως την ανησυχία του, την οποία άλλωστε δεν κρύβει. Ανησυχεί για τις απανωτές δικαστικές παρεμβάσεις στην οικονομική ζωή του τόπου και δεν είναι λίγες οι φορές που επισημαίνει ότι «τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις οικονομικού κόστους». Δεν παραλείπει μάλιστα να ζητήσει, όπως έκανε και άλλες φορές, επείγουσα συνταγματική αναθεώρηση «ώστε να οριοθετηθούν πλήρως οι εξουσίες». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί η δικαστική εξουσία να αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών.
nnn
Η ανησυχία αυτή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ πηγάζει από το γεγονός ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν οικονομικό κόστος. Ισως αυτός είναι ο λόγος που επιμένει να λέει στους συνομιλητές του ότι «πρέπει να σοβαρευτεί η Ελλάδα».


Για άλλον θα τα λένε

Σας πληροφορώ ότι τον κ. Κ. Μητσοτάκη ουδόλως απασχολούν όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν στην απολογία του κ. Αντ. Κάντα για τις μίζες και για τον… «άπληστο πατέρα». Και ξέρετε γιατί; Επειδή όπως έλεγε σε συνεργάτες του: «Δεν γνώριζα καν την ύπαρξη αυτών των κυρίων που τα λένε όλα αυτά. Δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω ότι τα είπαν όλα αυτά για μένα. Τι παιχνίδια παίζουν δεν το ξέρω…» και τελειώνει τη συζήτηση εκεί.
Περιφερειάρχης από το Καρπενήσι

Την Τετάρτη ανακοινώνει επισήμως την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Κ. Μπακογιάννης. «Την ανακοίνωση θα την κάνω από το… βουνό, από το Καρπενήσι» λέει υπερηφάνως και δηλώνει έτοιμος να εισέλθει στον προεκλογικό αγώνα. Αλλά μη νομίζετε ότι με την υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη ο κ. Μπακογιάννης εγκαταλείπει το Καρπενήσι. Θα στηρίξει για δήμαρχο τον 45χρονο μηχανικό και αντιδήμαρχό του κ. Ν. Σουλιώτη – «ό,τι καλύτερο για το Καρπενήσι» λέει.
Ο Γριβέας ζητεί και τα… ρέστα

Απίστευτο κι όμως αληθινό: ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και φυγόδικος στο Λονδίνο κ. Κ. Γριβέας υπέβαλε αγωγή στο… Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο κ. Γριβέας κατέθεσε αγωγή εναντίον της νέας διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την οποία ζητεί να του αναγνωριστεί ότι είναι άκυρες οι καταγγελίες για τα δύο ομολογιακά δάνεια που πήρε το 2009 ύψους 17 εκατ. ευρώ. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τα δάνεια τον Οκτώβριο του 2011, όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Γριβέας δεν πληρώνει τις δόσεις. Και ναι μεν ο κ. Γριβέας πήρε 17 εκατ. ευρώ δάνειο με επισφαλείς εγγυήσεις, αλλά δεν πλήρωσε καμία δόση και θέλει και το ποσό ολόκληρο. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά ο κ. Γριβέας δεν θα παραστεί, θα τη διεκπεραιώσουν οι δικηγόροι του!


Παραμένει στην Τουρκία ο Φιλιππίδης

Και όλα αυτά την ώρα που ο τούρκος δικαστής έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί μη νόμιμο το ελληνικό ένταλμα έκδοσης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Αγγ. Φιλιππίδη. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για κακούργημα για το σκάνδαλο του ΤΤ, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Μάλτεπε, όπου εκρατείτο για 22 ημέρες. Δεν μπορεί όμως να εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος καθώς εκκρεμεί και δεύτερο ένταλμα των ελληνικών Αρχών για την υπόθεση δανειοδότησής του προς τον επιχειρηματία κ. Π. Ευσταθίου. Ζήτησε από το δικαστήριο να του δοθεί η άδεια ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα.


Ο Πολύδωρας και η πνευματική Δεξιά

Την Πέμπτη οι κκ. Β. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης θα ανακοινώσουν την ονομασία του νέου πολιτικού φορέα που έχουν από κοινού ιδρύσει. Δεν ανακοινώνουν ως τότε την ονομασία του νέου φορέα γιατί «φοβόμαστε μήπως μας κλέψουν το όνομα», όπως έλεγε χαριτολογώντας ο κ. Πολύδωρας. Το μόνο που είπε είναι ότι έχει κατατεθεί αίτηση στον Αρειο Πάγο πως το νέο κόμμα θα έχει στη δύναμή του δύο εν ενεργεία βουλευτές, τους κκ. Κουράκο και Σταυρογιάννη, ότι μετέχουν επίσης σ’ αυτό «κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα και σύλλογοι» και πως θα κατεβεί στις ευρωεκλογές. Οταν τον ρώτησα αν το κόμμα αυτό έχει ενοχλήσει τη ΝΔ, η απάντησή του ήταν ότι «δεν είμαστε εμείς οι σφαγείς του ελληνικού λαού». Αρνείται για τον εαυτό του τον χαρακτηρισμό της «λαϊκής Δεξιάς» και προτείνει τον όριο «πνευματική Δεξιά», αφού, όπως υπενθύμισε, ο πατέρας του Γεώργιος ήταν «πιο δυνατός λόγιος, απόφοιτος του Σχολαρχείου».


Η Πενέλοπε στην Κεφαλλονιά

Τους δύο σταρ που πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», δηλαδή την Πενέλοπε Κρουζ και τον Νίκολας Κέιτζ, καλούν οι Κεφαλλονίτες για την ενίσχυση της επικοινωνιακής εικόνας του πανέμορφου αυτού νησιού που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο. Οπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος της Κεφαλλονιάς κ. Ευ. Κεκάτος, οι Αρχές του νησιού έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους δύο πασίγνωστους ηθοποιούς που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να έρθουν στην Κεφαλλονιά.

HeliosPlus