Πώς θα μοιραστεί το «χαράτσι» σε συνιδιοκτήτες

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι συνδικαιούχοι με συγγενικά τους πρόσωπα και το χαράτσι της ΔΕΗ

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι συνδικαιούχοι με συγγενικά τους πρόσωπα και το χαράτσι της ΔΕΗ τους ήρθε να το πληρώσουν εξ ολοκλήρου εκείνοι και όχι επιμερισμένο έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012, είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ. Κατά την παρουσία του στην Εφορία θα προσκομίσει αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ο ΑΦΜ ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας από τα οποία δύναται να προκύψει ο ΑΦΜ, καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων συνιδιοκτητών και θα αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό ΕΕΤΗΔΕ που να μην μπορεί να βεβαιωθεί.
Σημειώνεται ότι η διαγραφή του ΕΕΤΗΔΕ από το πρόσωπο στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υποχρεώσεων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk