Δύο με τέσσερις εβδομάδες επιπλέον υπολογίζεται το χρονικό περιθώριο αποθεραπείας του Κόμπε Μπράιαντ ώστε να επιστρέψει εκ νέου στα παρκέ, σύμφωνα με το «Bleacher Report». Για τον Μπράιαντ, που μας έχει συνηθίσει είτε να παίζει με πόνους, είτε να κάνει ρεκόρ επιστροφής από οποιοδήποτε τραυματισμό έχει υποστεί στην καριέρα του, ο χρόνος που του προτείνουν παραείναι μεγάλος.

Ο σταρ των Λέικερς τραυματίστηκε πέρυσι στις 12 Απριλίου στον αχίλλειο, εγχειρίστηκε, έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων στη συντριβή των Λέικερς στον πρώτο γύρο των περυσινών πλέι οφ από το Σαν Αντόνιο (4-0), ενώ φέτος επέστρεψε στις 8 Δεκεμβρίου και αγωνίστηκε για έξι ματς πριν τραυματιστεί και πάλι στο αριστερό γόνατο. Για τον Μπράιαντ το χρονικό περιθώριο παραείναι μεγάλο.

Μην ξεχνάμε πως οι Λέικερς για να τον υπογράψουν, συμφώνησαν σε διετές συμβόλαιο αξίας 48,5 εκ. δολαρίων. Ετσι ο «black mamba» βιάζεται να επιστρέψει, όχι για να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα, αφού ούτε στα πλέι οφ δεν φτάνουν. Αυτή τη στιγμή οι Λέικερς έχουν το έκτο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Οι μόνες ομάδες που βρίσκονται κάτω από τους «Λιμνανθρώπους», είναι το Μιλγουόκι, το Ορλάντο, η Φιλαδέλφεια και η Βοστώνη από την Ανατολική Περιφέρεια και το Σακραμέντο από τη Δύση.

Ο βετεράνος Τσάρλς Μπάρκλεϊ, μιλώντας στο «ΤΝΤ», συνηγόρησε λέγοντας πως ο Μπράιαντ θα πρέπει να μείνει έξω όσο χρειάζεται για να γίνει καλά. Από την πλευρά του ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΝΤ συμφώνησε ότι ο Κόμπι θα χρειαστεί και πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων έως τις 15 Ιανουαρίου.

Για τους συγκεκριμένους τραυματισμούς μίλησε και ο Μάτζικ Τζόνσον λέγοντας σε συνέντευξη στους «Times» του Λος Αντζελες στις 15 Ιανουαρίου, πως «Έχει τραυματιστεί δύο φορές, πρέπει η ομάδα να του δώσει όλο το χρόνο, προκειμένου να δυναμώσει και να βρίσκεται στο 100% τη νέα σεζόν».

Πριν περίπου δύο μήνες ο Κόμπε Μπράιαντ τραυματίστηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στο γόνατο. Ενώ, λοιπόν, όλοι περίμεναν πως έξι εβδομάδες μετά το νέο του τραυματισμό την ερχόμενη Πέμπτη θα επέστρεφε στα παρκέ του ΝΒΑ, παίρνει νέα αναβολή.

Ο λόγος είναι πως η πληγή του «Black Mamba» δεν έχει επουλωθεί ακόμα στο αριστερό γόνατο, γεγονός το οποίο απογοητεύει τόσο τον ίδιο τον παίκτη, όσο και την ομάδα. Ως εκ τούτου θα μείνει εκτός δράσης για δύο έως τέσσερις εβδομάδες ακόμα, με σκοπό να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το κάταγμα στο γόνατο που υπέστη στις 19 Δεκεμβρίου, υπολογιζόταν να τον αφήσει έξω για έξι εβδομάδες, ενώ η επιστροφή του υπολογιζόταν για τις 30 Ιανουαρίου.