Συλλαλητήριαστις μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία του κλάδου στα θέματα διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.00 το μεσημέρι μαζί με ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλους τους διαθέσιμους του δημόσιου.
Παράλληλα η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7.2.2014, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ίδια ημέρα επίσης θα γίνει κοινό συλλαλητήριο με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης να διοργανώσει το 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του Λυκείου και η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το τριήμερο 28, 29 και 30 Μαρτίου 2014.
Με ψήφισμά της που παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, και η ETUCE (ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών) «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημά της να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας».
«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.