Ο πρόεδρος της Ουγκάντα δεν εγκρίνει τον ομοφοβικό νόμο

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιουέρι Μουσέβενι, αρνήθηκε να εγκρίνει το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. «Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να σωθούν» είπε και δεν πρέπει να φυλακιστούν ή να εκτελεστούν.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιουέρι Μουσέβενι, αρνήθηκε να εγκρίνει το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Σε επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής την κατηγορεί ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, χωρίς να τηρηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες.

Οι ομοφυλόφιλοι «μπορούν να σωθούν» φέρεται να έγραψε ο πρόεδρος της Ουγκάντα στην επιστολή του, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Ο Μουσέβενι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με τους βουλευτές, καθώς ακόμα και σε περίπτωση που επιμείνει στην απόφασή του να μην υπογράψει το νομοσχέδιο, αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε νόμο εάν εγκριθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα δήλωσε ότι παρά τη συμβουλή του να «παγώσει» το νομοσχέδιο μέχρι η κυβέρνηση να το εξετάσει καλύτερα, το νομοσχέδιο πήγε στη Βουλή.

Ακόμα και με την απαγόρευση, η ομοφυλοφιλία θα εξακολουθεί να υπάρχει παράνομα, είπε ο πρόεδρος της Ουγκάντα.

«Δεν μπορείτε να αποκαλέσετε ως ανωμαλία έναν εναλλακτικό προσανατολισμό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι δυτικές κοινωνίες, λόγω της τυχαίας αναπαραγωγής, έχουν δημιουργήσει πολλούς αφύσικους ανθρώπους » είπε.

Είπε ότι ένας από τους λόγους που κάποιες γυναίκες έγιναν λεσβίες ήταν η «σεξουαλική πείνα» που εκδηλώθηκε όταν απέτυχαν να παντρευτούν.

Αν και βουλευτές έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παρακάμψουν τον πρόεδρο, ο Μουσέβενι είναι πολιτικά ισχυρός και μπορεί να αντισταθεί στις συντηρητικές ομάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk