Η πιστοληπτική ικανότητα των 28 χωρών μελών της ΕΕ έχει μειωθεί

S&P: Σε ΑΑ+ υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ», με σταθερές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ έχουν γίνει πιο «αμφιλεγόμενες», υποδηλώνοντας αύξηση του ρίσκου για τη στήριξη της ΕΕ από κάποια κράτη-μέλη.  

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ», με σταθερές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s.

Πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω υποβάθμιση δεν επηρεάζει τις κρατικές αξιολογήσεις μεμονωμένων κρατών-μελών. Πάντως, οι αναλυτές του οίκου εκφράζουν τη γνώμη πως η συνολική πιστοληπτική ικανότητα των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μειωθεί.

Η Standard & Poor’s υπογραμμίζει δεικτικά στη σχετική ανακοίνωση πως οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ έχουν γίνει πιο «αμφιλεγόμενες», υποδηλώνοντας αύξηση του ρίσκου για τη στήριξη της ΕΕ από κάποια κράτη-μέλη.

Σημειώνεται πως ο Κοινοτικός προϋπολογισμός για το 2014 περιλαμβάνει πραγματικές εισφορές 135,5 δισ. ευρώ και δεσμεύσεις για νέες δαπάνες 142,6 δισ. ευρώ (μειωμένα 6,5% και 6,2% αντιστοίχως σε σχέση με το 2013).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk