Ένα καινοτόμο χάπι το οποίο στοχεύει απευθείας νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, προσφέροντας στο άτομο που το λαμβάνει την αίσθηση της απόλαυσης και της χαλάρωσης που του χαρίζουν… μερικά ποτηράκια κρασί, δημιούργησαν ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου.

«Αντίδοτο» στον εθισμό και στη μέθη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακριβώς επειδή το αλκοόλ δρα αστραπιαία στον εγκέφαλο, η λήψη ενός «αντίδοτου» μπορεί να φρενάρει τον εθιστικό του χαρακτήρα αλλά και τον «κατήφορο» που συνοδεύει την κατανάλωσή του, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να οδηγήσει με ασφάλεια ή να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς παρατράγουδα.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της υγείας, όπως ακριβώς έγινε και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο» αναφέρει ο καθηγητής Ντέιβιντ Νατ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο που η αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης του αλκοόλ δεν μας είχε απασχολήσει ως σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τόσο τη ζωή όσο και την υγεία μας» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ερευνητών, περίπου το 10% των ατόμων που καταναλώνουν αλκοόλ, εθίζεται σε αυτό, ενώ περίπου 1.500.000 άτομα πεθαίνουν ετησίως εξαιτίας του κάθε χρόνο.