Εξαιρετικά σκληρή αναμένεται η διαπραγμάτευση που ξεκινά την Τρίτη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για την πλήρη προετοιμασία της ελληνικής πλευράς.

Στο τραπέζι των συζητήσεων στο Μαξίμου βρέθηκαν όλα τα «καυτά» σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως το δημοσιονομικό κενό του 2014, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε εάν η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κακό σενάριο για το δημοσιονομικό κενό είναι το πολύ 500 εκατομμύρια ευρώ και απάντησε ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτές

«Τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προϋπολογισμό, έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο. Έχουμε στείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καταδείξει στους εκπροσώπους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου