Από βόμβα προκλήθηκε η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στην νότια Ρωσία και στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

«Πρόκειται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της επιτροπής.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν έξι άτομα και περίπου 20 τραυματίστηκαν, επτά από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Περίπου 40 άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο.

Αξιωματούχος μιας τοπικής Επιτροπής Έρευνας δήλωσε στο πρακτορείο Ίντερφαξ ότι οι σοροί των έξι νεκρών έχουν ήδη απομακρυνθεί από τον τόπο της έκρηξης.

Αξιωματούχος του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι οι νεκροί ανέρχονται σε πέντε και οι τραυματίες σε 12.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:05 τοπική ώρα (13:05 ώρα Ελλάδος).

Το Βόλγκογκραντ είναι μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται βόρεια του Βορείου Καυκάσου, της περιοχής με μια σειρά επαρχιών που κατοικούνται ως επί το πλείστον από μουσουλμάνους. Η κυβέρνηση αγωνίζεται να καταστείλει την δράση των ισλαμιστών ανταρτών σε αυτές.