Στον εισαγγελέα δύο αστυνομικοί για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος ενός 30χρονου αξιωματικού και ενός 32χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούν σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος ενός 30χρονου αξιωματικού και ενός 32χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούν σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας.
Ο αξιωματικός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών κ.λπ., ενώ ο υπαρχιφύλακας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Παράλληλα στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.
Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο ερευνών οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων χθες, Τετάρτη, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Στο γραφείο του αξιωματικού – διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, η παρουσία των οποίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δεν δικαιολογείται.
Πρόκειται για τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, 182 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 φυσίγγια διαμετρήματος 25 auto, 20 κυνηγετικά φυσίγγια, τρία φυσίγγια των 9 χιλιοστών και φυσίγγιο κρότου 38 «σπέσιαλ», σιγαστήρας, ποινική δικογραφία του έτους 2006 με τα πειστήρια – συγκεκριμένα ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι -, δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων με 19 πυροτεχνήματα έκαστη, 99 κροτίδες, συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπής Αρχής, τρεις πινακίδες ελληνικών Αρχών, μία πινακίδα αλλοδαπής και δύο πλαστές πινακίδες, 63 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD), υπόλειμμα τηγμένης πλαστικής ύλης, τρία διερρηγμένα μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, τρεις μεταλλικοί πυθμένες με ίχνη καύσης και δύο φιαλίδια βουτανίου κενού περιεχομένου.
Επιπλέον, σε κοινόχρηστους χώρους της υπηρεσίας κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες», ξύλινο λοστό, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων από υπηρεσίες του εξωτερικού και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων.
Μέσα σε ερμάριο-φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο υπαρχιφύλακας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο απομίμηση, δύο καρτέλες, που περιείχαν συνολικά 17 δισκία του φαρμακευτικού-ναρκωτικού σκευάσματος «βουλμπεγκάλ» και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.
Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δεν προέκυψε κάποιο σχετικό εύρημα.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk