Στην Ελευσίνα γιόρτασε ο Θέμης Πάνου την επιτυχία της Βενετίας: Χθες, βράδυ Κυριακής, οι συμπρωταγωνιστές και οι συνεργάτες του στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, την παράσταση στην οποία παίζει ερμηνεύοντας τον Κήρυκα, του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Το κοινό μόλις συνειδητοποίησε ότι αυτός είναι ο βραβευμένος ηθοποιός του Φεστιβάλ Βενετίας τον χειροκρότησε ενθέρμως.
Η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη, από τους θεατρικούς καλλιτέχνες που σταθερά συνεργάζονται με τον Θέμη Πάνου (όπως και ο Γιάννης Χουβαρδάς) είχε καλέσει τη συνθέτρια της παράστασης Σοφία Καμαγιάννη, για … έκπληξη καθώς και τον μουσικό Χρήστο Καλκάνη. Κι εκείνη με τη σειρά της του έπαιξε μια Ταραντέλα μαζί με το ακορντέον της, αμέσως μετά το τέλος της αισχύλεις τραγωδίας κι αφού η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είχε μιλήσει για τον ηθοποιό στο κοινό.
«Θέλουμε να μοιραστούμε απόψε μαζί σας τη χαρά μας γιατί ο Κήρυκας της παράστασης, ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος μας έδωσε χθες μεγάλη συγκίνηση αποσπώντας το βραβείο ερμηνείας Α΄Ανδρικού Ρόλου στην ταινία Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα καθώς και τα βραβεία κοινού και Fedora», είπε η Κλυταιμνήστρα της παράστασης και συνέχισε: «Θέμη σ΄ευχαριστούμε που τίμησες την Ελλάδα, σ΄ευχαριστούμε που μας έκανες περήφανους».
Ο ίδιος ο Θέμης Πάνου, εξαιρετικά συγκινημένος και έκπληκτος ευχαρίστησε με τη σειρά του κοινό και ηθοποιούς. Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που δουλεύουν οι έλληνες ηθοποιοί καθώς μια ημέρα πριν, είχε αφιερώσει το βραβείο του στους συναδέλφους του, κάτι που όπως ο ίδιος κατάλαβε εκ των υστέρων, δεν ακούστηκε. Ο ηθοποιός «πετάχτηκε» στη Βενετία για να τη βράβευσή του ανάμεσα σε δύο παραστάσεις, καθώς είχε ρεπό από τον «Αγαμέμνονα» _όπως ρεπό είχε, συμπτωματικά και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και βρέθηκε και πάλι στην ιταλική φεστιβαλική πόλη για να είναι παρών στην επίσημη παρουσίαση της «Miss Violence».
Στη συνέχεια, στα καμαρίνια του θεάτρου της Ελευσίνας, στήθηκε χορός……
Μυρτώ Λοβέρδου