ΔΝΤ: Οι πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής απειλούν την ευρωζώνη

Την ανάγκη να ληθεί συντονισμένη δράση από τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη τονίζει το ΔΝΤ σε μια ιδιαίτερη ανακοίνωσή του. Το ΔΝΤ επέμεινε στην ανάγκγ να προχωρήσει η τραπεζική ένωση, να τονωθεί η ζήτηση και να αναταχθούν οι τραπεζικοί ισολογισμοί

Την ανάγκη να ληθεί συντονισμένη δράση από τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη τονίζει το ΔΝΤ σε μια ιδιαίτερη ανακοίνωσή του. Το ΔΝΤ επέμεινε στην ανάγκγ να προχωρήσει η τραπεζική ένωση, να τονωθεί η ζήτηση και να αναταχθούν οι τραπεζικοί ισολογισμοί.

«Η ανάπτυξη παραμένει ασθενική και η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά [επίπεδα]. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας το να υπάρξουν συντονισμένες πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η υγεία του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση. Οι κεντρόφυγες δυνάμεις σε όλη την ευρωζώνη παραμένουν ισχυρές και επιβραδύνουν την ανάπτυξη παντού», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΝΤ, η οποία χτυπά καμπανάκι κινδύνου για την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της δημοσιονομικής προσαρμογής και η ανεργία την απειλούν ευθέως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk