33% των κοριτσιών ηλικίας 13-17 ετών στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί εναντίον του ιού HPV που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
56% λιγότερες μολύνσεις με τον ιό σε κορίτσια ηλικίας 14-19 ετών υπολογίζεται ότι έχει επιφέρει ο εμβολιασμός που άρχισε στις ΗΠΑ το 2007.
50.000 κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αναμένονται τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ αν δεν εμβολιασθεί μεγαλύτερο ποσοστό κοριτσιών.
Ηλιακή σαλαμάνδρα!
Ολοι ξέρουμε ότι η φωτοσύνθεση, η αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή θρεπτικών συστατικών, είναι αποκλειστικό προνόμιο των φυτών. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί, κυρίως θαλάσσιοι, που αξιοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία εμμέσως, καθώς συμβιούν με μονοκύτταρους φυτικούς οργανισμούς. Πρόσφατα όμως αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν και ένα σπονδυλόζωο που κάνει το ίδιο: πρόκειται για τη σαλαμάνδρα του είδους Ambystoma maculatum, το οποίο είναι διαδεδομένο στα νότια του Καναδά και στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Οπως περιγράφουν οι ερευνητές με άρθρο τους στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Biology», οι σαλαμάνδρες γεννούν τα αβγά τους σε ρυάκια και γρήγορα τα αναπτυσσόμενα έμβρυα αρχίζουν να αναπτύσσουν στενές σχέσεις με μονοκύτταρα φωτοσυνθετικά φύκη του είδους Oophila amblystomatis. Τα έμβρυα δεν κερδίζουν μόνο το οξυγόνο που παράγουν τα φύκη γύρω από αυτά, αλλά φιλοξενώντας τα στα κύτταρά τους πετυχαίνουν να πάρουν και τη γλυκόζη που παράγεται από τη φωτοσύνθεση των φυκών.
Χαζή ερώτηση
Ισοδυναμεί το σεξ με γυμναστική;

Δεν πρέπει να βλέπουμε το σεξ σαν ένα ακόμη είδος γυμναστικής αλλά διάφορες έρευνες επαινούν συνεχώς το πόσες θερμίδες μπορείς να χάσεις έτσι ευχάριστα(;). Υπάρχουν όμως και οι αριθμοί που οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα. Σύμφωνα με το National Center for Health Statistics των ΗΠΑ, με ένα μέσο βάρος για τον άνδρα στα 85 κιλά και για τη γυναίκα στα 78 κιλά ο άνδρας, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στο Compendium of Physical Activities (!), για ημίωρη μέτριας έντασης σεξουαλική δραστηριότητα δαπανά 53 χιλιοθερμίδες και η γυναίκα 44. Για όσους έχουν πολύ πιο ανυπότακτες ορμόνες οι αριθμοί αυτοί ανεβαίνουν ως τις 122 και 102 αντίστοιχα. Ωστόσο για ασκήσεις με βάρη στον ίδιο χρόνο ο άνδρας καίει 245 και μια γυναίκα κάνοντας pilates 255. Για αεροβικές ασκήσεις 431 και 340. Ακόμη και για χορό τανγκό οι αριθμοί 259 και 204 χιλιοθερμίδες θα απογοητεύσουν όσους ήλπιζαν ότι θα χτυπούν δυο καλά πουλιά με έναν πυροβολισμό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ