Σίγουρα σε μια περίοδο κρίσης η ανακοίνωση της κυκλοφορίας μια νέας μπίρας στην ελληνική αγορά, μόνο ευχάριστο γεγονός μπορεί να αποτελεί. Το όνομα αυτής λοιπόν είναι Delphi και πίσω από τη δημιουργία της κρύβεται μια μικρή ελληνοϊταλική συμμαχία. Ετσι δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπίρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, συνέπραξαν με τον βραβευμένο ιταλό ζυθοποιό Νταβίντε Ζινγκαρέλι, για να δημιουργήσουν από κοινού στην Ελλάδα μία τελείως καινούργια μπίρα, την Delphi.
Αρχικά «έψησαν» την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Νταβίντε στην Ιταλία και έτσι η Delphi κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες. Από τον Σεπτέμβριο, βέβαια, θα διατίθεται πλέον σε όλη την Ελλάδα, αποκλειστικά και μόνο από την παραγωγή της, στο νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα.
Τα συστατικά είναι αγνά: το νερό, η βύνη, το κριθάρι, η μαγιά και ο λυκίσκος. Το αποτέλεσμα είναι μια μεσογειακή, ανοιχτόχρωμη, μη παστεριωμένη μπίρα, ιδιαίτερα αρωματική με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο κι επίγευση.
Και επειδή μετρά και το περιεχόμενο αλλά και το περιτύλιγμα, το μαύρο, λιτό της μπουκάλι κερδίζει τις εντυπώσεις. Αλλωστε, και οι εμπνευστές της δεν κρύβουν ότι προσβλέπουν και στην ανταπόκριση των ξένων αγορών.