Θ. Πάγκαλος: «Να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες στην ΕΡΤ»

Την Τρίτη 11/06/2013 ο Θ. Πάγκαλος μίλησε στον ΒΗΜΑ 99.5 για την ΕΡΤ, τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τη ΔΕΠΑ

Την Τρίτη 11/06/2013 ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την ΕΡΤ, τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τη ΔΕΠΑ.{{{ audio1 }}}

Για το φημολογούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ

«Θεωρώ ότι η ΕΡΤ, ως μονοπώλιο του κράτους, είναι απαράδεκτο. Να βρει τα λεφτά της από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, δηλαδή από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό. Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και υπάρχει αυτή η δυνατότητα.»

Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ

«Έχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Παπακωνσταντίνου. Τον θεωρώ έναν από τους εξέχοντες οικονομολόγους που διαθέτει η χώρα και τον θεωρώ έντιμο και δεν είχε οποιοδήποτε όφελος από αυτή την ιστορία. Ανοήτως και κατά τρόπο αφελή, ίσως επειδή δεν είχε την εμπειρία διαχείρισης κρίσεων, έσβησε τα ονόματα για να μην κηλιδωθεί το δικό του από αυτήν την ιστορία.

Ήγειρε ερωτήματα το ΣΔΟΕ και κάνει πολύ κακό που βγήκε η έρευνά του στον τύπο.»

Για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

«Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν: ή περιμένουν οι Ρώσοι να δουν τι θα γίνει με τον αγωγό αερίου και βρεθούμε μπροστά σε μια στρατηγικής σημασίας επιλογή ή παρενέβη ο δυτικός κόσμος – όχι μόνο οι Βρυξέλλες, αλλά και οι Αμερικάνοι. Ενοχλεί ποικιλοτρόπως όταν πάμε, ως Ελλάδα, να κάνουμε κάτι εδώ και χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι τι θέλουν; Από τη μία μας θέτουν ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της χώρας βάσει του Μνημονίου να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη μας βάζουν εμπόδια και όρους που αν γίνουν αποδεκτοί, θα θέσουμε σε κίνδυνο τη λειτουργία των θεσμών και την ασφάλεια των προσώπων που εμπλέκονται.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk