Ο ΟΤΕ λέει «όχι» στο κούρεμα μισθών με τη λήξη της μετενέργειας

Ο ΟΤΕ θα σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ το 2011, διατηρώντας έτσι τους μισθούς στα ισχύοντα επίπεδα έως το τέλος του 2014, όταν και θα εκπνεύσει η συμφωνία και δεν θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από τη λήξη της μετενέργειας.

Ο ΟΤΕ θα σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ το 2011, διατηρώντας έτσι τους μισθούς στα ισχύοντα επίπεδα έως το τέλος του 2014, όταν και θα εκπνεύσει η συμφωνία και δεν θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από τη λήξη της μετενέργειας.
Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την διάρκεια του σχολιασμού των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2013 στους οικονομικούς αναλυτές.
Όπως σημείωσε, ο ΟΤΕ επιλέγει κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις, εγγυάται την απασχόληση του προσωπικού και θα σεβαστεί τη συμφωνία με τους συνδικαλιστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτεί ο όμιλος τη λήξη της μετενέργειας και το γενικότερο «κούρεμα» των μισθών στην αγορά εργασίας.
Σημειωτέον ότι η ΣΣΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προβλέπει μείωση απολαβών κατά 12% με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες ανά εβδομάδα.
Επίσης, ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε ότι θα διατηρηθούν οι θεσμικές παροχές, όπως οι ειδικές άδειες, η συλλογική ασφάλιση του προσωπικού και ο λογαριασμός νεότητας.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων και στα πειθαρχικό κανονισμό μόνο στον ΟΤΕ, ο οποίος θα υιοθετήσει τους αντίστοιχους κανονισμούς της COSMOTE.
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ τόνισε ότι ο διάλογος με τα σωματεία γίνεται με αμοιβαία κατανόηση, στη βάση ότι ο Όμιλος πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
Η VDSL και το χρέος
Παράλληλα, όπως είπε στους αναλυτές ο κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ έχει δημιουργήσει 1.100 καμπίνες VDSL, μέσω των οποίων μπορεί να παρασχεθεί η εν λόγω υπηρεσία σε περίπου 200.000 τηλεφωνικές γραμμές. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, η παροχή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στους συνδρομητές τελεί ακόμη από την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (ΕΕΤΤ), η οποία δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως».
Στο μεταξύ, μιλώντας στους αναλυτές, ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ κ. Μπάμπης Μαζαράκης υπογράμμισε ότι τους επόμενους μήνες, μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η πώληση της Globul και της Hellasat στους νέους αγοραστές τους, ο δανεισμός του ομίλου θα μειωθεί κάτω από 2 δισ. ευρώ, κάτι που θα επιτρέψει στον Οργανισμό να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk