Αναβάθμιση όχι μόνο σε εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής θα γίνει στα πρότυπα πειραματικά σχολεία της χώρας. Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων (ένα από τα φημισμένα πρότυπα σχολεία της πρωτεύουσας) και εκεί διαπίστωσε ότι τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα από εκείνα που η Πολιτεία είχε εντοπίσει: σοβάδες που έπεφταν από τους τοίχους σε αίθουσες που στο παρελθόν είχαν πλημμυρίσει και τα σημάδια της φθοράς ήταν πλέον εμφανή…

«Γίνεται εξαιρετική δουλειά σ’ αυτά τα σχολεία, τα οποία όμως χρειάζονται ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους όπως και πολλά άλλα σχολεία στην Ελλάδα είναι παραμελημένα» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου μιλώντας σχετικά στο Βήμα. «Αυτά προσπαθούμε να αλλάξουμε, όχι επειδή είναι πειραματικά, αλλά διότι χρειάζεται να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα σχολεία» συνέχισε. «Ιδιαίτερα στο Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και απογοητευτική, επικίνδυνη για την υγεία μαθητών και καθηγητών και σχεδιάζουμε άμεση παρέμβαση» κατέληξε.
Η επίσκεψη έγινε με την ευκαιρία της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αύριο Παρασκευή, των αιτήσεων για την συμμετοχή των μαθητών στα ειδικά τεστ για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία. Ο κ. Παπαθεοδώρου ενημερώθηκε για το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών που είναι υψηλό και τη διεξαγωγή της διαδικασίας.
Πάντως, όλοι οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας συνεχάρησαν τους καθηγητές του σχολείου για τις πρωτοβουλίες τους και τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του υπουργείου που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την προμήθεια διαδραστικών πινάκων για όλα τα σχολεία της χώρας.
Εκπρόσωποι των καθηγητών από την πλευρά του σχολείου, τάχθηκαν σε συζήτηση που έγινε υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
Στην επίσκεψη που έγινε στο Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων τον κ. Παπαθεοδώρου συνόδευαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΣ κ. Γιώργος Καλκάνης και κ. Ιωάννης Αντωνίου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Γκλαβάς, η ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κυρία Αθηνά Λινού και ο περιφερειακός Διευθυντής Αττικής κ. Δημήτρης Γκίνης.