• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανής η πολιτική κάλυψη στον Παπαγεωργόπουλο από τον Σαμαρά»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και στην στάση του πρωθυπουργού απέναντί του επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή του, την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση πρωτοφανή όσον αφορά στην πολιτική κάλυψη που είχε από την πρώτη στιγμή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

  Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού τόσο ανενδοίαστα να στηρίζει υπόδικο κομματικό του στέλεχος, με προφανή σκοπό τον επηρεασμό της δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης» και ρωτά τον πρωθυπουργό αν αισθάνεται την ανάγκη να πει τίποτα έστω και τώρα.

  Για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σχετική απόφαση από πλευράς ΝΔ μετά την καταδίκη του πρώην δημάρχου και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και όχι για διαγραφή του, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα σχετικά με την έκταση της υπόθεσης, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τον προορισμό των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του δήμου».

  Η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου όμως δεν είναι η μόνη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, γιατί «αν συνυπολογίσουμε και την υπόθεση του επίσης καταδικασθέντα και έκπτωτου από το αξίωμά του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ενώ μάλιστα ήταν υπόδικος είχε χριστεί και υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται εμφανές ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς και διαπλοκής που τυγχάνει της πολιτικής κάλυψης κεντρικά από το κόμμα της ΝΔ και τον πρωθυπουργό».

  Οι ίδιοι που έχουν κάνει σημαία τους τον αγώνα κατά της ανομίας στέκονται αλληλέγγυοι και καλύπτουν τις πράξεις των στελεχών τους που καταχρώνται χρήματα του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική