Ποιητικές αναγνώσεις, παρουσιάσεις ποιητών, συζητήσεις για την ποίηση και βραδιές μελοποιημένης ποίησης έχει ετοιμάσει ο Κύκλος Ποιητών για τον Μάρτιο καθιερώνοντας πλέον τον πρώτο μήνα της Άνοιξης ως μήνα ποίησης με εκδηλώσεις που κορυφώνονται την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλούς χώρους και μορφωτικά ιδρύματα της Αθήνας δίνοντας την ευκαιρία στους εραστές της ποίησης να απολαύσουν τη γραφή ελλήνων και ξένων ποιητών και ποιητριών. Παρουσιάσεις θα γίνουν στα βιβλιοπωλεία Άγκυρα, Public και Ιανός, στη Στοά του Βιβλίου, στο Αrt bar των εκδόσεων Γαβριηλίδη και στο Nosotros στα Εξάρχεια, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Πρεσβεία της Βραζιλίας κ.ά.
Θα παρουσιαστούν οι ποιητές Νικόλας Ευαντινός, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Άννα Γρίβα, Γιάννης Σμυρλής, Μάνος Μιχαηλίδης κ.ά. Ο Ντέιβιντ Μέισον στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ποιητές από τη Μογγολία στη Στοά του Βιβλίου, ο Λέντο Ίβο στην Πρεσβεία της Βραζιλίας.
Συζήτηση για την ποίηση και την πραγματικότητα θα γίνει στην Εθνική Βιβλιοθήκη στις 9 Μαρτίου, στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία στον Ιανό στην Αθήνα και εκδήλωση αφιερωμένη στον Καβάφη, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, θα γίνει στο Public Συντάγματος στις 21 Μαρτίου.