Προ ημερών ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ξεκάθαρος. «Ψηφίζω Κόμπι», δήλωσε ο «Air» επιλέγοντας τον πεντάκις πρωταθλητή του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ αντί του περυσινού MVP (και ίσως κορυφαίου παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο) και πρωταθλητή με τους Μαϊάμι Χιτ Λεμπρόν Τζέιμς σε ένα από τα γνωστά διλήμματα που θέτουν κυρίως τα ΜΜΕ και οι φίλοι του μπάσκετ.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ο Τζόρνταν έκλεισε τα 50 χρόνια του και (όλως τυχαίως) το ετήσιο All Star Game του ΝΒΑ, που διεξήχθη στο Χιούστον συνέπεσε με τα γενέθλια του σπουδαιότερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Οι συγκρίσεις, λοιπόν, ήταν αναπόφευκτες και κάθε φορά που ο Λεμπρόν ή ο Κόμπι ή ακόμη και ο Κέβιν Ντουράντ (30 π. και συνολικά 115 στα τέσσερα πρώτα All Star Game της καριέρας του) είχαν στα χέρια τους την μπάλα, οι περισσότεροι μνημόνευαν το όνομα του «Air».

Απέμεναν, λοιπόν, 2’40» για το τέλος του πολύ θεαματικού αγώνα, η ομάδα της Δύσης προηγείτο (134-126) της Ανατολής, αλλά ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε τη διάθεση να ηγηθεί της ανατροπής επιχειρώντας σουτ ένα μέτρο μέσα από τη γραμμή του τρίποντου. Μόνο που λογάριαζε χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος με μια μεγαλοπρεπή τάπα και άλλη μια 40» πριν από τη λήξη της αναμέτρησης «έκοψε» τον βήχα του Τζέιμς σφραγίζοντας την τρίτη σερί νίκη (143-138) της Δύσης, που ανέδειξε όχι μόνο τον πρώτο σκόρερ της βραδιάς (Ντουράντ 30 π.), αλλά και τον πολυτιμότερο παίκτη στο πρόσωπο του «κοντορεβιθούλη» Κρις Πολ, ο οποίος… βαρέθηκε να μοιράζει ασίστ (20 π., 15 ασ.).

«Ηταν σπουδαία τάπα. Δεν έχω ξαναδεί MVP του πρωταθλήματος να κόβεται με αυτό τον τρόπο. Σε αυτή τη φάση ο Κόμπι έπαιξε σπουδαία άμυνα», δήλωσε ο Ντουράντ, ενώ ο Μπράιαντ… αυτοθαυμαζόταν για τις αμυντικές του ικανότητες λέγοντας: «Είμαι γνωστός για την άμυνά μου. Μπορώ να παίξω άμυνα και είμαι αρκετά έξυπνος σε αυτό το κομμάτι». Παρ’ όλα αυτά, ο άσος των Λέικερς (όπως και ο Λεμπρόν Τζέιμς) δεν έχει αναδειχθεί ποτέ κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ όπως ο Τζόρνταν το 1988.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ρούκι» Τέρενς Ρος των Τορόντο Ράπτορς κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων αποκαθηλώνοντας τον περυσινό νικητή Τζέρεμι Εβανς των Γιούτα Τζαζ, ενώ ο Καϊρί Ερβινγκ των Κλίβελαντ Καβαλίερς αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων επικρατώντας στον τελικό του Ματ Μπόνερ των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Δείτε video με φάσεις από το All Star Game

Δείτε video από τον διαγωνισμό καρφωμάτων

Δείτε video από τον διαγωνισμό τριπόντων