Κατηγορηματικά διέψευσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Φάμπρι την ύπαρξη κακών σχέσεων μεταξύ του ιδίου και των παικτών της ομάδας, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο ισπανός προπονητής δήλωσε επίσης ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν την ομάδα και απόρησε πώς και από ποιους διαρρέουν τέτοια «αναληθή πράγματα».

Αναφορικά με το επερχόμενο ματς με τον Αρη, ο κ. Φάμπρι παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει για να καλύψει το χαμένο έδαφος της περασμένης εβδομάδας από την εντός έδρας ήττα με την Ξάνθη. Μάλιστα, τόνισε ότι η επιστροφή του ισπανού σέντερ φορ Τοτσέ στην αγωνιστική δράση μετά από τιμωρία μιας αγωνιστικής λόγω καρτών θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα καθώς όπως δήλωσε «μας έλειψε πολύ την περασμένη εβδομάδα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φάμπρι στη Nova:

-Γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τις σχέσεις σας με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και για ένα περιστατικό που φέρεται να έγινε σε προπόνηση της ομάδας. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι οι σχέσεις στην ομάδα είναι σωστές. Εγώ κοιτάζω πάντοτε την δουλειά μου, προσπαθώ να βρω λύσεις και προσπαθούμε να δουλέψουμε, ώστε αυτή η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Με λυπεί πολύ το γεγονός, όταν εμφανίζονται πράγματα τα οποία είναι αναληθή και ειδικά όταν δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε επαγγελματίες. Και ιδιαιτέρως θα πω ότι ποτέ στην ζωή μου, δεν είδα να γράφονται τόσα πολλά ψέματα. Φανταστείτε, ότι έγραψαν και για παίκτες που ήταν απόντες από την προπόνηση. Αποτελεί πραγματική θλίψη και πραγματική απογοήτευση το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνέβη και ότι μίλησαν για αυτά τα πράγματα για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός».

-Φαίνεστε στεναχωρημένος με όλα αυτά που γράφτηκαν. Θεωρείτε ότι αυτή η ιστορία έκανε κακό στην ομάδα;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για θέματα που ζημιώνουν άμεσα την ομάδα. Και ακριβώς αυτό που προσπαθούν, είναι να πλήξουν την ισορροπία της ομάδας. Και θα με ενδιέφερε να μάθω ποιοι παίκτες από αυτούς που έκαναν προπόνηση εκείνη την ημέρα, αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που βρίσκονταν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ενδιαφέρονται να πλήξουν με αυτόν τον τρόπο μια ομάδα. Γιατί; Πρέπει να πω, ως επαγγελματίας, ότι πρέπει να αφοσιωθώ στη δουλειά μου, να ξεπεράσω όλων αυτών των ειδών τα θέματα, να επικεντρωθούμε, να κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται στην ομάδα και από εκεί και πέρα να κλείσουμε τα αυτιά μας».

-Είστε ένας αρκετά συναισθηματικός χαρακτήρας και αρκετά εκδηλωτικός, κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις σας στους αγώνες. Θεωρείτε ότι ενδεχομένως -και εξαιτίας του ταμπεραμέντου σας- να ξεφεύγετε κάποιες στιγμές από τα όρια;

«Καταλαβαίνω απολύτως την ερώτηση σας. Και όπως είπα, είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Και μπορώ να πω ότι για παράδειγμα σε κάποια οικογένεια ή σε κάποια ομάδα εργασίας ή σε πολλές προπονήσεις- και σε άλλες ομάδες αν θέλετε- πάντοτε συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Δηλαδή ένας παίκτης ενδεχομένως να τσαντιστεί με κάποιον άλλον. Όμως όλα αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί, είναι όλα αυτά να αρχίσουν λεπτομέρεια με λεπτομέρεια να δημιουργήσουν ένα σύνολο, κάτι που δεν έχει κανέναν λόγο να συμβεί. Διότι και αυτά τα θέματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, είναι μέρος της ζωής μας. Αυτό είναι ένα θέμα. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να λέγονται ψέματα και ορισμένοι άνθρωποι να φαντάζονται πράγματα και να τα δημοσιοποιούν. Και το κακό σε αυτό και εκεί που υπάρχει η κακή πρόθεση, είναι ότι δίνονται ονόματα παικτών, οι οποίοι δεν ήταν καν στην προπόνηση εκείνη την ημέρα. Ως που θα φτάσουν τα ψέματα;».

-Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στον Άρη, που δίνει την δική του μάχη και θέλει την νίκη. Πόσο διαφορετική μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα σε μια πολύ δύσκολη έδρα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη;

«Θα έλεγα ότι η ομάδα βρισκόταν σε μια ανοδική πορεία, αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού, την ψυχή και το πνεύμα της ομάδας. Και η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα στραβοπάτημα, το αναγνωρίζω. Είναι σαν να κάναμε ένα βήμα πίσω. Άρα αυτό που ελπίζω είναι την Κυριακή στον αγώνα με τον Άρη να βρούμε και πάλι αυτά τα πατήματα, να ακολουθήσουμε ξανά αυτή την ανοδική πορεία που προανέφερα. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτό ελπίζω να συμβεί. Ξέρουμε ότι πάμε σε μια δύσκολη έδρα, για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία επίσης βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να ξέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο ψυχολογικό επίπεδο, όλα αυτά τα προβλήματα».

-Αυτό είναι και το κλειδί για το παιχνίδι; Το ψυχολογικό κομμάτι;

«Πιστεύω ότι ο ψυχολογικός τομέας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Θέλουμε να ξέρουμε πως να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να το πάμε εκεί που συμφέρει τον Παναθηναϊκό. Και πάντοτε με σεβασμό σε όλους, να μπορέσουμε να πετύχουμε μια νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο».

-Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει στα πλέι οφ;

«Πρέπει να πολεμήσουμε γι’ αυτό. Πρέπει να πολεμήσουμε ανοικτά και με όλη μας την προσήλωση προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

-Στο τακτικό επίπεδο φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση. Κάτι όμως λείπει από το παιχνίδι της ομάδας. Το έχετε εντοπίσει;

«Ενδεχομένως να υπάρχει βελτίωση, αν και δεν την είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ίσως πρέπει σε μερικές φάσεις να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες για γκολ που έχουμε. Πιστεύω ότι απέναντι στην Ξάνθη, χωρίς να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα, αλλά ένα μέτριο παιχνίδι, η ομάδα μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Δεν το πετύχαμε, μας έλειψε και ο Τοτσέ, παίξαμε χωρίς πραγματικό φορ, άρα ίσως στο τελευταίο τρίτο της χρονιάς να μας λείπει λίγο αυτή η δημιουργικότητα».