Ο Μάικλ Τζόρνταν υπήρξε ο κορυφαίος όλων, τουλάχιστον ως τέτοιος αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των αμερικανών μπασκετόφιλων. Γι’ αυτό και η άποψή του για τον κορυφαίο εν ενεργεία καλαθοσφαιριστή έχει βαρύνουσα σημασία. Όταν λοιπόν του τέθηκε το ερώτημα «Κόμπι ή Λεμπρόν;», ο «αέρινος Μάικ» είχε ήδη επεξεργαστεί την απάντηση στο μυαλό του:

«Είναι μία ζόρικη επιλογή το να επιλέξεις μεταξύ των δύο, ωστόσο τα πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή απέναντι σε ένα, είναι μεγάλη διαφορά. Ισως ο ΛεΜπρον στο τέλος της καριέρας του να έχει συλλέξει περισσότερα, ωστόσο στο σήμερα τα πέντε είναι πολλά περισσότερα του ενός. Ψηφίζω Κόμπι», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Τζόρνταν.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκύψει αρκετή συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με το ποιος εκ των Μπράιαντ ή Τζέιμς είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Τζόρνταν. Ο πρώην σουπερστάρ των Σικάγο Μπουλς είχε απάντηση και σε αυτό:

«Ο Κόμπι είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έχω δει ποτέ μου σε γήπεδο μπάσκετ. Δουλεύει ασταμάτητα, κάνει τα πάντα στο παρκέ και ταιριάζει περισσότερο στο δικό μου προφίλ. Ο Τζέιμς είναι περισσότερο προικισμένος σωματικά και αυτό τον βοηθάει να διακρίνεται σε πιο αθλητικούς τομείς του παιχνιδιού».