Το Samsung Nanoradio Design Center της Πάτρας, το οποίο στεγάζεται στο Patras InnoHub, επισκέφθηκε την Τρίτη 12/2 ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Γκιλ-Σου Σιν, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Σεούλ για τη διερεύνηση πιθανών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών, Corallia, ο πρέσβης της Ν. Κορέας μετέβη στο Patras InnoHub συνοδεύομενος από τον υφυπουργό Υποδομών & Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και τον επίτιμο πρόξενο της Ν. Κορέας στην Πάτρα κ. Σπύρο Φιλιππάκη.
Εκεί έγινε συνάντηση με τον επικεφαλής του Corallia κ. Βασίλη Μακιό, τον γενικό διευθυντή κ. Χόρχε Σάντες, τον διευθυντή Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia κ. Δημήτρη Παπαηλιoύ, αλλά και εκπροσώπους εταιρειών-μελών του συνεργατικού σχηματισμού μικροηλεκτρονικής mi-Cluster, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες όπου θα ευοδωθεί η κοινή προσπάθεια με την Ελλάδα και θα επεκταθεί η αμοιβαία επωφελής συνεργασία που ήδη απολαμβάνουμε στον τομέα της ναυτιλίας, και σε άλλους τομείς, όπως η υψηλή τεχνολογία» δήλωσε ο κ. Σιν.
«Έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το Patras InnoHub, ειδικά από το επίπεδο τεχνολογίας του, όπως επίσης και από τις προσπάθειες του Corallia να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κορεατικές εταιρείες θα βρουν το κατάλληλο έδαφος για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα υψηλής τεχνολογίας στο Patras InnoHub όπως έχει ήδη πράξει η εταιρεία Samsung με το Σχεδιαστικό της Κέντρο «Samsung Nanoradio».Η Samsung έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε ο νοτιοκορεάτης πρεσβευτής.
Το Samsung Nanoradio Design Center του Patras InnoHub ειδικεύεται στην παραγωγή ασύρματης τεχνολογίας wi-fi, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, η οποία έχει ευρύτατη γκάμα εφαρμογών στην ηλεκτρονική βιομηχανία. Ο κ. Μηταράκης εξήρε τη λειτουργία του και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες συνεργασίες».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Corralia, έγινε «ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών πάνω σε θέματα ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας». Όπως δήλωσε ο κ. Μακιός, «συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τα επόμενα βήματα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και της Κορέας στην υψηλή τεχνολογία και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».