Με 463 εκθέτες σε 42.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, πραγματοποιείται από 8 έως 11 Φεβρουαρίου η 8η διεθνής έκθεση HORECA 2013, διοργάνωση για την Τουριστική και την ευρύτερη Επισιτιστική Βιομηχανία της χώρας. Την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των θεσμικών φορέων του κλάδου, παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η δεύτερη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στις 9 Φεβρουαρίου 2013 (12:30), το 6ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας, καθώς και οι FutureHotelontheWeb, 2ο HORECA BeerFestival και Πρωταθλήματα Καφέ του SCAEHellas, το 1ο Bartending Show και το 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού.
Στο «Ελληνικό Πρωινό» εφέτος θα παρουσιαστούν τοπικά εδέσματα και προϊόντα, που σερβίρονται ήδη σε ξενοδοχεία, από τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο, τη Νάξο, τη Χαλκιδική, τη Μαγνησία και τη Μεσσηνία,
Παράλληλα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση με θέμα «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη», με στόχο να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία του project «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού», όπως και για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία.
Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου από τις 13:30 έως τις 16:00 θα διοργανωθεί φόρουμ επιμελητηρίων με τη συμμετοχή του Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Τουρκικού, Ελληνο-Κινεζικού, Ελληνο-Βραζιλιανού και του Ελληνο-Καναδικού Επιμελητηρίου, με στόχος την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και της προσέλκυσης επισκεπτών προς την Ελλάδα.