Ταχύτερη ήταν η πτώση του Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ

Στις 14 Οκτωβρίου του 2012 δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την εκπληκτική προσπάθεια του αυστριακού αλεξιπτωτιστή και κασκαντέρ Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ ο οποίος έπεσε στο κενό από ύψος 39 χλμ. Ο Μπαουμγκάρτνερ βγήκε από την ειδικά σχεδιασμένη για την προσπάθειά του κάψουλα και πήδηξε στο κενό φτάνοντας με ασφάλεια στο έδαφος μετά από δέκα λεπτά. Λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι η ταχύτητα που ανέπτυξε ο Μπαουμγκάρτνερ κατά την πτώση του έφτασε κάποια στιγμή τα 1.342 χλμ/ώρα . Οπως γίνεται τώρα γνωστό, η ταχύτητά του ήταν τελικά λίγο μεγαλύτερη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων του εντυπωσιακού εγχειρήματος ο Μπαουμγκάρτνερ έπεσε στη Γη με ταχύτητα 1.357.6 χλμ/ώρα.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2012 δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την εκπληκτική προσπάθεια του αυστριακού αλεξιπτωτιστή και κασκαντέρ Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ ο οποίος έπεσε στο κενό από ύψος 39 χλμ. Ο Μπαουμγκάρτνερ βγήκε από την ειδικά σχεδιασμένη για την προσπάθειά του κάψουλα και πήδηξε στο κενό φτάνοντας με ασφάλεια στο έδαφος μετά από δέκα λεπτά.

Λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι η ταχύτητα που ανέπτυξε ο Μπαουμγκάρτνερ κατά την πτώση του έφτασε κάποια στιγμή τα 1.342 χλμ/ώρα . Οπως γίνεται τώρα γνωστό, η ταχύτητά του ήταν τελικά λίγο μεγαλύτερη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων του εντυπωσιακού εγχειρήματος ο Μπαουμγκάρτνερ έπεσε στη Γη με ταχύτητα 1.357,6 χλμ/ώρα.

Δείτε σχετικά
Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ: Μέγα επίτευγμα ή μάταιος και άσκοπος άθλος;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk