Πρόκληση χαρακτήρισε ο κ. Μίτσελ τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι ήρθε στην Ελλάδα με τους συνεργάτες του για να κάνουν την ομάδα λίγο παραπάνω ευρωπαϊκή και όχι για να περάσουν το χρόνο τους. Ο ισπανός προπονητής τόνισε ότι θα ήταν άδικο να κρίνει την ομάδα από την απόδοση που είχε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ότι έχει υλικό που διαθέτει έχει πολλές δυνατότητες.
Ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων κ. Βαγγέλης Μαρινάκης καλωσορίζοντας τον νέο προπονητή της ομάδας τόνισε ότι η επιλογή έχει να κάνει με την φιλοσοφία του κ. Μίτσελ για το ποδόσφαιρο. Παράλληλα ανέφερε ότι η έλευση του κ. Μίτσελ είναι η αφορμή για να αλλάξει η αδιαφορία και η χαλαρότητα κάποιων παικτών.
«Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος καθώς υπήρξε αρχηγός της . Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που κάναμε την υπέρβαση. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

Ο ερχομός του Μίτσελ είναι η αφορμή να αλλάξουν πολλά ως προς την αδιαφορία και την χαλαρότητα κάποιων παικτών. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται. Ο Μίτσελ έχει δουλέψει σε ακαδημίες και έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Μάτα. Αυτό ταιριάζει στην φιλοσοφία μας. Ο Μίτσελ έχει πολύ καλή καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, που το θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει μια ομάδα στην μέση της σεζόν. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Όλοι θα τον στηρίξουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και θέαμα. Θα είναι το νέο αφεντικό της ομάδας. Του εύχομαι ότι καλύτερο. Θα είμαι εκεί να τον στηρίζω» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
« Θα κοιτάξω να προσφέρω και να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερο από ότι είναι. Είναι μία πρόκληση που θα την κάνω με μεγάλο πάθος. Από το λίγο που πρόλαβα να δω, είναι ένας τεράστιος και υπέροχος σύλλογος. Θα δουλέψω με πάθος και με την καρδιά μου για όσο διάστημα χρειαστεί. Στα επόμενα 2,5 χρόνια θα δουλεύουμε για να κερδίζουμε. Δεν ήρθαμε για να περάσουμε τον χρόνο μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι» υπογράμμισε ο κ. Μίτσελ.
Ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι θα ήταν άδικο να κρίνει τον Ολυμπιακό από την εικόνα που είδε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. «Το ματς δεν πήγε καλά και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ας μην μείνουμε όμως στο χθες. Έχω δει 14 παιχνίδια του Ολυμπιακού και γνωρίζω ότι υπάρχει το υλικό για κάτι καλό» ανέφερε.
Αναφορικά με τις αναμετρήσεις με την Λεβάντε για το Γιουρόπα Λιγκ ο κ. Μίτσελ υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ανταγωνιστικός. «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε πολλές ελπίδες για εμάς. Έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος (με Αστέρα Τρίπολης). Μετά θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Λεβάντε όπου θα πάμε με το σκεπτικό να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί» τόνισε.
Ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι προ μηνός είχε συνάντηση με τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος τον ενημέρωσε για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είχε επαφές του με τους Ερυθρόλευκους και τον περασμένο Μάιο αλλά τότε επέλεξε να δουλέψει στην Σεβίλλη από την οποία είχε επίσης πρόταση συνεργασίας.
Αναφορικά με το επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο το οποίο έπαιξαν οι ομάδες στις οποίες εργάστηκε, ο κ. Μίτσελ τόνισε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις με άλλες ομάδες, συμπληρώνοντας ότι εκτός από το επιθετικό ποδόσφαιρο του αρέσει και το ελληνικό. «Μου αρέσει το πως κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα. Αναφορικά με τα συστήματα, το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε θα είναι επιθετικό. Θα δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα μπορούν να προσφέρουν στον σύλλογο» υπογράμμισε.
Αναφορικά με τους τρέχοντες στόχους του Ολυμπιακού ο κ Μίτσελ ανέφερε ότι «θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται και φυσικά να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Κερδίζοντας σε χρόνο και σε εμπειρία, τον Ιούνιο θα φτιάξουμε μία πιο καλή ομάδα. Και είναι τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε, γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος» τόνισε.