Σε …«πλυσταριό» κινδύνευσε να μετατραπεί η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής από τις ακραίες φράσεις και τους χαρακτηρισμούς που αντήλλαξαν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Σοφία Βούλτεψη. Η κατάσταση πήρε τέτοια τροπή που βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης σχεδόν κυνήγησαν την κυρία Μακρή στους διαδρόμους της Βουλής διαμαρτυρόμενοι για την στάση της και τα όσα είχε εκτοξεύσει λίγο πριν κατά του αείμνηστου Ιωάννη Βούλτεψη, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος και αντιστασιακός, ενώ πολλά χρόνια αργότερα ήταν διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επί αρχηγίας του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Όλα ξεκίνησαν κατά την συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα των δασών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Αφορμή στάθηκε η αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τ. Κουίκ με τον προεδρεύοντα κ. Αθ. Νάκο ο οποίος δεν του έδινε τον λόγο. Στην «κόντρα» ενεπλάκη και η κυρία Ραχήλ προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Βούλτεψη. Ο διάλογος που μετέφεραν παριστάμενοι βουλευτές είναι αποκαλυπτικός:

– Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;».

– Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ»!

– Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Εγώ εδώ είμαι. Εσύ που μεγάλωσες;».

– Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου…»!

– Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;».

– Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν»!

– Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ : «Άι σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»!..

Το θλιβερό θέ(α)μα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη και κ. Δ. Αναγνωστάκης αγανακτισμένοι από όσα φέρεται να ξεστόμισε η θερμόαιμη βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά της, φωνάζοντας: «Ντροπή σου! Είσαι χούντα!».

Αντιλαμβανόμενη τις κακές διαθέσεις, η κυρία Μακρή «διέφυγε» σχεδόν τρέχοντας από την πλαϊνή είσοδο της Ολομέλειας συνεχίζοντας, πάντως, να φωνάζει, ενώ από πίσω την ακολουθούσαν όχι μόνον βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και η κυρία Βούλτεψη, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Κουτσοθανασόπουλος.

Εξοργισμένος ο κ. Αναγνωστάκης της φώναζε ότι «είναι απαράδεκτη», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κουίκ του είπε ότι «θα πρέπει επιτέλους κάποιος να την μαζέψει». Πιο εκνευρισμένη, όμως, ήταν η κυρία Ξηροτύρη, η οποία είπε στην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. ότι «ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα». Άλλοι, πάλι, βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι «πρέπει να επέμβει ψυχίατρος για κάποιους στο κόμμα του Καμμένου», ενώ μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης αλλοφροσύνης, η κυρία Βούλτεψη δεν συγκρατήθηκε και ξέσπασε σε λυγμούς στο καφενείο της Βουλής.

Πάντως η κυρία Μακρή επέμενε ότι το μόνο που είπε στην Ολομέλεια ήταν ότι η κυρία Βούλτεψη δεν τιμά με την στάση της την ιστορία του πατέρα της. Είχε βεβαίως προηγηθεί η παρέμβαση του προέδρου των ΑΝ. ΕΛΛ. κ. Π. Καμμένου, ο οποίος επί της ουσίας «άδειασε» την βουλευτή του, αφού κατ’ εντολή του ο κ. Κουίκ τηλεφώνησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ για να της ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του, χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία όσα ακούστηκαν για τον πατέρα της.