Ξεκινά η πρώτη επένδυση σε μη καλλιεργήσιμη δημόσια γη

Οι διαδικασίες για την πρώτη μακροχρόνια μίσθωση σχολάζουσας δημόσιας γης (μη καλλιεργήσιμης) ολοκληρώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για έκταση 1.523 στρεμμάτων στην περιοχή του Πανοράματος στον νομό Δράμας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκταση, ύστερα από δημοπρασία, κατοχυρώθηκε στην ενεργειακή και τεχνική εταιρεία «Brite Hellas Α.Ε.», η οποία σκοπεύει να εγκαταστήσει μονάδα φωτοβολταϊκού πάρκου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.
Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 έτη. Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αποφασίσει και την εκμίσθωση άλλων τριών μη καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.
Οι προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί από επενδυτές αφορούν κυρίως θερμοκήπια τα οποία θα χρησιμοποιούν το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής για πότισμα, θέρμανση και άλλες ενεργειακές ανάγκες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία