«Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο επέλεξε τον αυταρχικό δρόμο της επίταξης των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πολιτεύεται χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικούς τρόπους και πρακτικές» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Βασίλης Σταθούσης.

Ο συνδικαλιστής καταλογίζει στην τρικομματική κυβέρνηση εγκλωβισμό σε όλο και περισσότερο αυταρχική συμπεριφορά, καθώς «χρησιμοποιεί ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τη διαπόμπευση, τις απειλές, τη προβοκάτσια μόνο και μόνο για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της προς τους τοκογλύφους δανειστές». Και τονίζε: «Μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθούση: «Ολα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, για να απαξιώσει τις αστικές συγκοινωνίες, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν με άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για τη εκποίησή τους είτε επιμέρους κερδοφόρων υπηρεσιών- φιλέτων είτε στο σύνολό τους σε ιδιώτες επενδυτές έναντι πινακίου φακής».

Και καταλήγει: «Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Θα βρεθεί απέναντι όχι μόνοστους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και κυρίως όλων εκείνων που είναι τα μεγάλα θύματα της πολιτικών της, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ανέργους».