Θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου.

Η Σοφία Βούλτεψη της ΝΔ απάντησε στα όσα ακούστηκαν, ότι δίνεται άφεση στον κ. Γεωργίου, αναφέροντας ότι είναι αυτονόητο πως ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να τον απομακρύνει, διότι ελέγχεται δικαστικά και ποινικά. «Η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τον κ. Γεωργίου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως πρέπει να διαχωρίζουμε ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

«Η Δικαιοσύνη παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, τον προστατευόμενο της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας, για κακουργηματικές πράξεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ένα ζήτημα που η συγκυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει και είχε να κάνει με τη διόγκωση του ελλείμματος, παίρνει τη σωστή πορεία» είπε ο Π. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι από μας δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Οι ευθύνες είναι ευθύνες. Εφόσον υπάρχουν, θα καταλογιστούν. Έχουμε τον τρόπο να αναζητήσουμε τις πολιτικές ευθύνες» ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για απόλυτη δικαίωση του κόμματός του, σημείωσε ότι ο κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του επειδή «δεν έχει την ευαισθησία της παραίτησης» και επανέφερε την ερώτηση του προέδρου του κόμματός του προς τον πρωθυπουργό για αποπομπή του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Από το ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, τονίζοντας ότι κανείς δεν κάνει τίποτα από μόνος, «κάποιος κρύβεται πίσω από αυτό, κάποιο όφελος».

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της επισήμανε: «Η χώρα σύρθηκε στα δεσμά του ΔΝΤ με ψευδή στοιχεία και οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όχι μόνο ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί του και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, να καθίσουν άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.»