Μετά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης διαψεύδει δημοσιεύματα και ειδικότερα το περιοδικό Unfollow για το ύψος των εισοδημάτων που δήλωσε για το οικονομικό έτος 2012.
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, το δηλωθέν ατομικό εισόδημα ήταν 772.367 ευρώ και όχι 26.871ευρώ όπως λανθασμένα δημοσιεύτηκε. Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Intracom αφού επισημαίνει το νοσηρό φαινόμενο δηλώσεις φορολογουμένων να βρίσκονται στη διάθεση του καθενός, καλεί τους συντάκτες ανάλογων άρθρων να διαβάζουν προσεχτικά τα εκκαθαριστικά και να μην παραπλανούν την κοινή γνώμη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σωκράτη Κόκκαλη:
«Άρθρο του τεύχους Ιανουαρίου του περιοδικού UNFOLLOW, το οποίο ήδη αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ, αναφέρει ότι, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσής μου για το οικονομικό έτος 2012, το δηλωθέν ατομικό εισόδημά μου ανήλθε σε 26.871,11 ευρώ.
Ανεξάρτητα από τον τουλάχιστον «περίεργο» τρόπο με τον οποίο εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογούμενων πολιτών κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά των ΜΜΕ, έχω να δηλώσω ότι τα ως άνω στοιχεία του δημοσιεύματος αυτού είναι ψευδή, καθώς το δηλωθέν ατομικό εισόδημά μου κατά το έτος 2012 ανήλθε σε 772.367,70 ευρώ. Βεβαίως τα συνολικά εισοδήματά μου των προηγούμενων ετών ήταν πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού. Όλα όμως έχουν δηλωθεί στις φορολογικές αρχές και έχουν φορολογηθεί με το ποσό φόρου που τους αναλογεί.
Καλό λοιπόν είναι οι συντάκτες ανάλογων άρθρων να έχουν την ικανότητα να «διαβάζουν» όλα τα στοιχεία των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που με όποιον τρόπο βρίσκονται στα χέρια τους, και να μην εστιάζουν κατά το δοκούν με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.»