Η μεγαλύτερη ίσως υπόθεση δημοσιοποίησης περίπου 150.000.000 διαφορετικώνπροσωπικών,φορολογικών μέχρι και …»εκλογικών» στοιχείων, σχεδόν όλων των Ελλήνων πολιτών, αποκαλύφθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣσυνέλαβε τρεις υπευθύνους εταιρείαςσυμβούλων επιχειρήσεων με έδρα στην Αργυρούπολη και στην Δάφνη, όπου εργάζονται συνολικά 38 υπάλληλοι, με την κατηγορία ότι είχαν αποκτήσει παρανόμως καιεμπορεύοντανεκατομμύρια απόρρητα στοιχεία που φέρεταινα έχουν διαρρεύσει από τα Υπουργεία Οικονομικών,Εσωτερικών και Μεταφορών.

Ανάμεσα στα άλλα στην διάθεση της εταιρείας φαίνεται ότι βρίσκονταν όλες οι φορολογικές δηλώσεις, τα χρέητων πολιτών,στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για τα ΙΧ και τα ακίνητα των πολιτών, τις δόσεις που χρωστούν στις εφορίες και σχεδόν όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους με το δημόσιο. Οιαξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουνότι εντόπισαν μια μεγάλη αίθουσα με υπολογιστέςεπεξεργασίας των στοιχείων αυτών των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία της Δάφνηςπουλούσε τα στοιχεία του κάθε πολίτη σε δεκάδες εταιρείες έναντιεκατοντάδωνευρώγια τον κάθε ένα. Οπως προκύπτει από τις αρχικές πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνητηςεταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων στην συνέχεια της έρευνας που είχε πραγματοποιήσει,προ δύο μηνών, όταν είχαν ανακαλυφθεί σε κατοχή ενός 36χρονου τα φορολογικά στοιχεία εννιά εκατομμυρίων πολιτών. Σχετικές,επίσημες ανακοινώσεις,αναμένονται το πρωί της Τρίτης.