Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει όπως ήθελε, τη σύναξη 30 και πλέον βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, την Τετάρτη το βράδυ στην ταβέρνα «Η Φωλιά του Κυνηγού», στα Βλάχικα της Βάρης. Σύναξη όμως «καραμανλικών βουλευτών» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεν ήταν αυτός που προσκάλεσε, ούτε θέλησε να κάνει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση. Το μόνο που είπε στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών για το πού πάει η κατάσταση ήταν «στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε τον Σαμαρά». Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτικός, έδειξε από την αρχή ότι συμμετείχε σε μία κοινωνική εκδήλωση για να τιμήσει τον εορτάζοντα και τίποτα άλλο.
***
Ή μάλλον ο κ. Καραμανλής θέλησε να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και στην παλαιά ΟΝΝΕΔ. Ρωτούσε για το τι κάνουν διάφορα μέλη της και που βρίσκονται σήμερα. Αποκάλυψε όμως ότι κάθε πρωί, ξυπνά ενωρίς και περπατά, περπατά ώρες έτσι για γυμναστική.
***
Άλλωστε εκείνο είχαν προσκληθεί σχεδόν οι πάντες στα περιβόητα «κοψίδια» της Βάρης από τον εορτάζοντα κ. Α. Κουτσούμπα και οι προσκλήσεις έγιναν κάπως απρόσεκτα. Δεν μπορεί, όπως μου είπαν, να προσκαλείς τον κ. Γρ. Αποστολάκο (Λακωνία) και επίσης να προσκαλείς και την κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου (Λακωνία) που του «έφαγε» την έδρα. Γιατί, όπως μου είπαν, εάν οι προσκεκλημένοι γνώριζαν ποιοι είχαν προσκληθεί, οι μισοί δεν θα πήγαιναν. Ή μπορεί να πήγαιναν από περιέργεια και να γνωρισθούν ορισμένοι μεταξύ τους. Για παράδειγμα οι πάντες ήθελαν να γνωρίσουν τη νεαρή βουλευτή της περιφέρειας Αττικής κυρία Γεωργία Μαρτίνου.
***
Ήταν όμως και «βαριά ονόματα» νεοδημοκρατών σ΄ αυτό το τραπέζι, όπου κυριάρχησαν τα παϊδάκια, το τζατζίκι και το κοκορέτσι, όλα σε αφθονία (ωσάν να βρισκόμασταν στους παλιούς καλούς καιρούς) και με τους πελάτες της ταβέρνας να βλέπουν έκπληκτοι τους πολιτικούς, να απολαμβάνουν τα κοψίδια. Και να σκεφτείτε ακόμα ουδείς γνώριζε τι θα γίνει με το φορολογικό. Ο κ. Καραμανλής κάθισε δίπλα στον εορτάζοντα και στον κ. Κ. Γκιουλέκα, ενώ έδωσαν το παρών τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρας, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Αθ. Μπούρας και πολλοί βουλευτές, όπως οι Κ. Κουκοδήμος, Ι. Τζαμτζής, Ελένη Μακρή και άλλοι, αλλά και πρώην κκ. Ελ. Ζαγορίτης και Αθ. Γιαννόπουλος.
***
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δεν πήγε στα κοψίδια της Βάρης, όχι επειδή δεν την είχαν προσκαλέσει, αλλά επειδή βρισκόταν στο Ντουμπαϊ. Ήταν μάλιστα ομιλήτρια σε φόρουμ για τις ολυμπιακές πόλεις στο μικροσκοπικό πλην πλούσιο κρατίδιο των Αραβικών Εμιράτων. Εκεί συναντήθηκε με δύο σεΐχηδες, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις εξωτερικές υποθέσεις και προσκάλεσε «τους στενούς, ιστορικά φίλους μας στον αραβικό κόσμο να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα». Για να τους δελεάσει τους έφερε σαν παράδειγμα την κινεζική COSCO που μέσα σ΄ ένα χρόνο, μετά την επένδυσή της στον Πειραιά έχει, τους είπε, τριπλασιάσει τις δουλειές της
***
Ο αδελφός της κ. Κυρ. Μητσοτάκης, για τον οποίο ουκ ολίγοι στη Βουλή τον θέλουν να είναι «υπουργός εν αναμονή», σχολίασε σε ραδιοφωνική εκπομπή τα υπουργικά κοστούμια. Άρχισε βεβαίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είναι λίγοι στο κόμμα αυτό που ράβουν τα υπουργικά τους κοστούμια και όταν ρωτήθηκε εάν και αυτός ράβει κοστούμι έδωσε την εξής απάντηση: «Εγώ έχω δύο τρία υπουργικά κοστούμια τα οποία τα έχει φάει ο σκόρος».
***

Εχω νέα για την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου η οποία επιστρέφει σε λίγες ημέρες στο Χάρβαρντ. Ποιο είναι το νέο; Ότι διδάσκει στο Χάρβαρντ (ως επισκέπτρια) όχι επειδή ήταν υπουργός και μάλιστα υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση ΠαΣοΚ, αλλά επειδή είχε χρηματίσει επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διδάσκει στο Kennedy School ευρωπαϊκή πολιτική.
***
Αναπάντεχη εξέλιξη είχε για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη η παρουσία του χθες το πρωί στη Βουλή. Περιμένοντας στα «ορεινά» των υπουργικών εδράνων να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση αρμοδιότητάς του, η καρέκλα που καθόταν έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Την ώρα εκείνη συζητούνταν επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παππά προς τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρα. «Η κυβέρνηση καταρρέει…», σχολίασε ο κ. Παππάς αν και έδειξε προς στιγμήν πρόθυμος να προστρέξει σε βοήθεια του άτυχου κ. Τσαυτάρη, τον οποίο έσπευσαν να βοηθήσουν ένας υπάλληλος της Βουλής και μια συνεργάτιδά του. Θορυβημένος σηκώθηκε από το προεδρικό έδρανο ο κ. Ι. Δραγασάκης, ενώ κάποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χασκογελούσαν.
***
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, και η αδιαφορία που επέδειξε ο υφυπουργός κ. Τσιάρας, ο οποίος απλώς γύρισε το κεφάλι όταν ακούστηκε ο θόρυβος από το πέσιμο του συναδέλφου του, ενώ δεν σηκώθηκε καν να τον βοηθήσει! Και μετά σου λένε για κυβερνητική συνοχή…
***
Σας ενημερώνω ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής) κ. Τάσος Κουράκης (ο καθηγητής με την… αλογοουρά) παρουσιάζει το Σάββατο τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο…«67%». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Θέατρο Αυλαία, στην πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. Οχι, δεν πρόκειται να σας αφήσω σε αγωνία θα σας μεταφέρω ορισμένους στίχους, του ποιητή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Με κουράζουν οι πράξεις που δεν έκανα/ τα ναι και τα όχι που δεν είπα/ μου φράζουν το στόμα/ και το αίμα που δεν έδωσα/ λερώνει το πουκάμισό μου». Θέλετε κι άλλο; «… Και μου ΄λεγε: Το σώμα μου αφού υπογραμμίσεις με όλες τις νυχιές του κόσμου, πρέπει να το αποστηθίσεις για τους χειμώνες που θα ταξιδεύσεις…». Κουλτούρα και φύγαμε!!