Επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας τους ελέγχους πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ, οι οποίοι, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή, αφορούν 32 πολιτικά πρόσωπα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει μάλιστα, ότι ο αριθμός των προσώπων που τελούν υπό έλεγχο δεν είναι κλειστός και σταθερός αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου.

Όπως αναφέρει, το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της αποστολής του διενεργεί ελέγχους για το πόθεν έσχες, με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. Τέλος, διευκρινίζει ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει, εκτός των άλλων και στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν πράγματι βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι για πολιτικά πρόσωπα και σε ποια ακριβώς φάση βρίσκονται.

Ολόκληρη η έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το ΄΄πόθεν έσχες΄΄, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο.

Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».

Τη λίστα του ΣΔΟΕ ζητεί η Βουλή

Τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, ζητεί η Βουλή από τον προϊστάμενο του Σώματος. Με επιστολή του ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχουν των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών κ. Αθ. Νάκος, ζητεί «να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για ΄΄περίεργο πλουτισμό΄΄».

Παράλληλα, έχει ήδη συγκαλέσει την Επιτροπή Ελέγχου για την προσεχή Τετάρτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της «λίστας» του ΣΔΟΕ, όπως ζήτησε με επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης.

«Καμμία σκιά να μην μείνει» αναφέρουν κύκλοι του ΠαΣοΚ

Για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των 32 πολιτικών προσώπων με απόλυτη διαφάνεια κάνουν λόγο κύκλοι του ΠαΣοΚ. Οπως επισημαίνουν , σε τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να μένει καμμία σκιά