Πολυνομοσχέδιο για τις ΑΠΕ εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι ο τομέας εκείνος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και θα επιδοτηθεί με βάση τον επενδυτικό νόμο.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι ο τομέας εκείνος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και θα επιδοτηθεί με βάση τον επενδυτικό νόμο, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν υποβληθεί στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και έχει ήδη γίνει έλεγχος προκειμένου να ακολουθήσει εκταμίευση της επιδότησης, αφορούν 380 επενδυτικά σχέδια στον τομέα των ΑΠΕ, 137 στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, 56 στη μεταποίηση και 127 στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (σ.σ. 648 επενδυτικά σχέδια συνολικά).

Οπως εξάλλου αναφέρεται στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης, προωθείται από την κυβέρνηση πολυνομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, την απλούστευση των διαδικασιών και την εν γένει δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια για την επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών που αφορούν την επιδότηση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, σε συνάρτηση με το βαθμό ωριμότητας κάθε επένδυσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο αρμόδιο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σχετικής με την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και εκταμίευση των ενταγμένων επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk