Οταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε για τα κίνητρα του διορισμού του αντιπροέδρου του ΣΕΒ κ. Ευθύμιου Βιδάλη ως διαπραγματευτή για το «ξεμπλοκάρισμα» της κατασκευής των τεσσάρων οδικών αξόνων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, απάντησε ότι επρόκειτο για την πλέον κατάλληλη επιλογή, διότι θεωρεί το πρόβλημα «εξ ολοκλήρου οικονομικό».
Η επιλογή του αντιπροέδρου του ΣΕΒ δεν έμεινε ασχολίαστη από τον τεχνικό κόσμο, ο οποίος περίμενε ένα πρόσωπο με βαθύτερη γνώση των τεχνικών έργων και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, και μάλιστα κάποιοι «πόνταραν» ότι ο διαμεσολαβητής θα ήταν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργος Γιαννούσης, πρόσωπο που έλεγαν ότι πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις.
Ο κ. Βιδάλης θα δουλέψει αμισθί και θα κληθεί, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, να βρει τη «χρυσή τομή» για την επανεκκίνηση των έργων, ανάμεσα σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, τις «χτυπημένες» κατασκευαστικές κοινοπραξίες που μπορούν όμως να ενεργοποιήσουν διεκδικήσεις 1 δισ. ευρώ και 45 ελληνικές και ξένες τράπεζες που πιέζουν για πολύ υψηλότερα επιτόκια στα δάνεια των παραχωρησιούχων.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η S&B και η Owens Corning, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ. Είναι εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Τιτάν και της RAYCAP, ενώ συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της S&B, της Future Pipe Industries του Ντουμπάι, της Zeus Capital Partners (του επενδυτή κ. Στέλιου Ζαββού) και της ENOIA BV.
Διετέλεσε διευθύνων σύµβουλος της S&B για μία δεκαετία, ενώ θήτευσε σε θέσεις γενικής διοίκησης επί 20 έτη στην Owens Corning των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φάιμπεργκλας στον κόσμο, η οποία βέβαια είχε εμπλακεί σε μείζον υγειονομικό σκάνδαλο στη Φλόριδα και, έπειτα από την κατάθεση 460.000 μηνύσεων εις βάρος της, καταδικάστηκε στην καταβολή αποζημιώσεων, ύψους 7 δισ. δολαρίων, που τελικά μειώθηκε στα 5,2 δισ. δολάρια. Μάλιστα το 2000 η εταιρεία οδηγήθηκε στο αντίστοιχο «άρθρο 99» των ΗΠΑ, όμως το 2006 συνήλθε και έκτοτε βαίνει καλώς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ