Εναλλακτική παιδική κατασκήνωση στην καρδιά της πόλης

Tο τέταρτο δεκαήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη» ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Στο τέταρτο δεκαήμερο, με τίτλο «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν», παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς καλούνται να γεμίσουν το χρόνο των παιδιών

Tο τέταρτο δεκαήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη» ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Στο τέταρτο δεκαήμερο, με τίτλο «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν», παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς καλούνται να γεμίσουν το χρόνο των παιδιών. Η ανασκαφή, τα μαθηματικά και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα γίνουν παιχνίδι. Επίσης, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου οι μικροί «κατασκηνωτές» θα ταξιδέψουν στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από τη μαγειρική, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και τις προβολές εικονικής πραγματικότητας.

Φέτος επαγγελματίες από διάφορους χώρους, γνωστοί για τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Λουκάκος, το μουσικό συγκρότημα Burger Project, η θεατρική ομάδα AbOvo, η Ομάδα Κοπέρνικος, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescento, καθώς και αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμμετέχουν στα διαφορετικά δεκαήμερα του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Πόλη».
Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά από 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εναλλακτική «κατασκήνωση» μέσα στο μουσειακό χώρο του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την εικονική πραγματικότητα, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές σαν μικροί αρχαιολόγοι φέρνοντας στο φως μυστικά, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο _ πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος _ αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο.

Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» και τις κατασκευές που έχουν ετοιμάσει κατά τις δέκα ημέρες στον «Ελληνικό Κόσμο». Μετά το τέλος του τέταρτου δεκαημέρου στις 30 Ιουλίου, ακολουθεί το 5ο δεκαήμερο, 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου στον «Ελληνικό Κόσμο»».

«Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
http://summer.hellenic-cosmos.gr/
Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk