Θετικά αποτιμά τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο δίκτυο του CNBC η Γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από την απόφαση της κυβέρνησης συνεργασίας πρώτα να προχωρήσει σε εφαρμογή μέτρων και ύστερα να θέσει ζήτημα αλλαγής στόχων.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πως πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητά στην εφαρμογή του πρόγραμματος. Θεωρώ ότι αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό. Αυτή η αλλαγή υφίσταται πλέον, είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε καλύτερο διάλογο με τις Αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ προτίθεται να δώσει περισσότερο χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που απαιτούνται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε πως οι συζητήσεις είτε για παράταση, είτε για πρόσθετη χρηματοδότηση είναι πρόωρες.

«Προέχει η αλλαγή νοοτροπίας, η σωστή αποτύπωση των γεγονότων και ακολούθως η συζήτηση με τις Αρχές για να διαπιστώσουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με τη νέα τους στρατηγική», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως οι κυβερνώντες στην Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περισσότερο από το να μιλάνε για αυτό».