Λίγες ώρες αφότου είχε πληροφορηθεί ότι δύο παίκτες του θα συνέχιζαν την καριέρα τους σε άλλη… μπασκετική γειτονιά, ο Μάικ Μπατίστ στην τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ο Κώστας Καϊμακόγλου στη ρωσική Ούνιξ Καζάν, ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα: τον πρώτο σκόρερ καιMVPτου ισπανικού πρωταθλήματος, Αμερικανό Αντι Πάνκο (35 ετών, 2,04 μ.), ο οποίος παρά τα… χρονάκια του έρχεται στη χώρα μας με πολύ εξαιρετικές συστάσεις.

«Μην σας ξεγελά η ηλικία του. Ο Αντι μπορεί να είναι 35 ετών, αλλά το κορμί του παραπέμπει σε… 25άρη. Είναι φοβερά αθλητικός και παίζει όπως ακριβώς θέλει ο κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης. Τόσο με πρόσωπο προς το καλάθι, διαθέτοντας μάλιστα δολοφονικό τρίποντο, όσο και με πλάτη στο καλάθι ποστάροντας τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαία η ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του ισπανικού πρωταθλήματος με την ομάδα μας», εξήγησε στο «Βήμα» ο συμπαίκτης του Αμερικανού και συγκάτοικός του στα ταξίδια της Λαγούν Αρο, Μανόλης Παπαμακάριος.

«Ενα επίσης στοιχείο που διακρίνει τον Αντι είναι ο επαγγελματισμός και η ανταγωνιστικότητά του. Ειδικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες της ΛίγκαςACB, που θεωρείται από όλους ως η κορυφαία της Ευρώπης, είχε πάντα απίστευτο κίνητρο. Οχι μόνο είχε ηγετικό ρόλο σε αυτά τα ματς, αλλά συνήθως φόρτωνε τα καλάθια τους με 25-30 πόντους», συμπλήρωσε ο έλληνας συμπαίκτης του στη Λαγούν, η οποία τερμάτισε στην πολύ τιμητική πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ και Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 14 από τους 36 αγώνες του ο Πάνκο σημείωσε περισσότερους από 20 πόντους κατά την περίοδο 2011-12, ενώ το ρεκόρ του ήταν 30 πόντοι με 5/8 τρίποντα απέναντι στην Εστουντιάντες. Κατά τη διάρκεια της 13χρονης καριέρας του πέρασε και από την Ελλάδα φορώντας τέσσερις φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ την περίοδο 2006-07. Ετυχε, όμως, στην αλλαγή προπονητή (από τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον Κώστα Πιλαφίδη), δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί γρήγορα και έχασε τη θέση του επιστρέφοντας στη Λαγούν, όπου αγωνίστηκε συνολικά επί 4,5 χρόνια.