Ερευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου διέταξε ο Γρηγόρης Πεπόνης

Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα

Περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) που συνδέθηκε με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, κ. Αντρίκο Παπανδρέου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Πεπόνης καλεί τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αριστείδη Κορέα να διερευνήσει τα εξής:

α) Ποια ήταν ακριβώς η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, την περίοδο 2009-2012.

β) Αν η επίμαχη εταιρεία προμηθεύτηκε cds για το ελληνικό χρέος.

γ)Αν ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είχε δικαίωμα υπογραφής.

δ) Αν πουλήθηκαν cds από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη συγκεκριμένη εταιρεία και
ε) αν η αγορά και προμήθεια συνδέεται με εσωτερική πληροφόρηση που τυχόν είχε η εταιρεία.
Τα στοιχεία που ζητούνται, μέσω δικαστικής συνδρομής, θα διαβιβαστούν στον ΣΔΟΕ και σε οικονομικούς πραγματογνώμωνες. υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κορέας είχε ζητήσει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση λόγω ελλείψεως στοιχείων αλλά ο κ. Πεπόνης αρνήθηκε να επικυρώσει την αρχειοθέτηση και ζήτηση περαιτέρω προανακριτικές πράξεις. Είχε προηγηθεί αίτημά του να απέχει από την υπόθεση για λόγους ευπρέπειας αφού ήταν μία από τις δικογραφίες για τις οποίες κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις. Το Συμβούλιο Εφετών όμως απέρριψε το αίτημά του με το σκεπτικό ότι ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk