Σπείρα που έκανε απάτες κατ΄ εξακολούθηση εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιωτών ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για 11 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τα τέσσερα (τρεις έλληνες, 28, 25 και 57 ετών, και ένας 36χρονος υπήκοος Ιράκ) στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Αστυνομία τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπερβαίνουν τα 1.300.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία επιχειρηματία στην Κρήτη. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και, αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσαν στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων ή μηχανημάτων που διέθεταν προς πώληση, τα οποία εξοφλούσαν με ακάλυπτες επιταγές ή συναλλαγματικές χωρίς αντίκρισμα. Παράλληλα με τον ίδιο τρόπο εξαπατούσαν ιδιώτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης των αυτοκινήτων τους στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι πωλούσαν τα προϊόντα, τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα σε άλλους εμπόρους και ιδιώτες, σε χαμηλές τιμές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι «γκλοκ» των 9 χιλιοστών, μια κυνηγετική καραμπίνα, 141 φυσίγγια, ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, οκτώ κινητά τηλέφωνα, 3.000 ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων, μπλοκ επιταγών και διάφορα έγγραφα.

Επίσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εντοπίστηκαν έξι ΙΧ αυτοκίνητα που είχαν πωληθεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και επεστράφησαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ακόμη σε αποθήκες που διατηρούσε η σπείρα στη Μαγούλα Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.