Παραδίδοντας την Ολυμπιακή Φλόγα

Από χώρα σε χώρα και από χέρι σε χέρι. Η Ολυμπιακή Φλόγα γεννιέται κάθε τέσσερα χρόνια από τις ακτίνες του ηλίου στην Αρχαία Ολυμπία για να σβήσει μετά το τέλος των Αγώνων, που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το σύμβολο της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους, λίγο πριν πάρει τη θέση του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, θα φωτίσει την Πέμπτη 17 Μαΐου το Καλλιμάρμαρο.

Η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στους Βρετανούς διοργανωτές θα φέρει για ακόμα μία φορά τη χώρα μας στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι θα στρέψουν το βλέμμα τους στην Αθήνα για να την παρακολουθήσουν. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανεπίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ιδιαίτερη σημασία και όσοι παρευρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα μήνυμα με τη δύναμη της φωνής τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου, οι θεατές θα δώσουν το σύνθημα για να απελευθερωθούν 10.000 μπαλόνια γεμάτα ευχές για το Λονδίνο, σε μια συμβολική κίνηση που θα αποτελεί και την έκπληξη της βραδιάς. «Ελλάδα μπορείς», θα πουν όλοι με μια φωνή, που θα ακουστεί σε κάθε άκρη της γης και θα επιβεβαιώσει ότι η ελπίδα παραμένει ζωντανή.

Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό να αγκαλιάσει την τελετή της επίσημης παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και να προσελκύσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Είναι άλλωστε και μία ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να στείλουν τις καλύτερες ευχές τους στην Εθνική Ομάδα που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο, με την προσδοκία της επάξιας εκπροσώπησης αλλά και της νίκης.

Πρόγραμμα:

17.30: Προσέλευση στο Καλλιμάρμαρο για να γραφτούν οι ευχές πάνω στα μπαλόνια τα οποία θα απελευθερωθούν στο τέλος της εκδήλωσης.

18.45: Έναρξη τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

20.00 – 20.15: Απελευθέρωση 10.000 μπαλονιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk