Η κουβεϊτιανή τράπεζα Burgan Bank συμφώνησε να εξαγοράσει την θυγατρική της EFG Eurobank στην Τουρκία, την Eurobank Tekfen, έναντι 355 εκατ. δολαρίων.

Ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος κατέχει ποσοστό 70% στην Tekfen, ενώ η τουρκική Tekfen Holding διατηρεί το υπόλοιπο 29,96% στην υπό πώληση τράπεζα. Το συνολικό ποσοστό που θα αποκτήσει η Burgan Bank από τους δύο μετόχους θα ανέλθει στο 99,3%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ, όπως προσθέτει, η συναλλαγή θα ενισχύσει τον δείκτη Core Tier 1 κατά 60 μονάδες βάσης

«Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2012, κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Burgan Bank, με χρηματιστηριακή αξία 2,4 δις δολάρια, θα απορροφήσει επίσης δάνεια ύψους 280 εκατ. δολαρίων που έχει εκδώσει η EFG προς την Eurobank Tekfen στο πλαίσιο της συμφωνίας. Ο κουβεϊτιανός όμιλος αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις για την εξαγορά από την κεντρική τράπεζα του Κουβέιτ και τις ρυθμιστικές αρχές στην Τουρκία.