ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Χυδαιότητες, επειδή καταδείξαμε το ρόλο των ιδιωτών»

Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ

Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μίλησε για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος τη ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία, για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρίας ΑΤΕ, για το ασφαλιστικό. Την απέδωσε επίσης στην προσφυγή κατά του μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στις κινητοποιήσεις κατά του τέλους ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Επί της ουσίας των καταγγελιών για τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι το πόρισμα του ελέγχου που έκανε το ΣΔΟΕ «αποτελεί ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφο για τους λασπολόγους που θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγνώμη». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ το πόρισμα αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε λήψη εικονικών τιμολογίων, ούτε υπερτιμολογήσεις. Υπάρχουν ωστόσο διαφορές μεταξύ της αξίας των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών για τη φιλοξενία συνδικαλιστών ξένων χωρών τις οποίες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απέδωσε σε πιθανή φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται. Έκανε πάντως και αυτοκριτική, λέγοντας ότι το συνδικάτο έχει δώσει δικαιώματα και τονίζοντας ότι στο μέλλον δεν θα ανατίθενται μελέτες σε συγγενείς συνδικαλιστών, όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των λογαριασμών των συνδικαλιστών.

Ο κ. Φωτόπουλος επιτέθηκε τέλος:

– Στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για το πόρισμα του ελέγχου που έκανε στη ΓΕΝΟΠ, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί για τον ρόλο του».

– Στην παράταξη του ΠΑΜΕ, τα στελέχη της οποίας όπως είπε διαφωνούσαν με τον ΟΚΔΕ αλλά πήγαιναν, ωστόσο, ταξίδια.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι η γενική διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν με επιστολή της προς τη διοίκηση της ΔΕΗ την περασμένη Τρίτη 3 Απριλίου ζητά τις απόψεις της για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3) που περιλαμβάνονται -κατά τη ΓΕΝΟΠ- στην πρόταση της κυβέρνησης προς την ΕΕ. Η πρόταση για πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ περιλαμβάνεται στο «πακέτο» απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και στο μνημόνιο και συνοδεύεται επίσης από πρόταση για ανταλλαγή ενέργειας (swap) μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων, από τις μονάδες της Καρδιάς 1 και 2. Η ΔΕΗ, είπε ο κ. Φωτόπουλος επικαλούμενος το έγγραφο της Κομισιόν, έχει περιθώριο ως τις 20 Απριλίου να απαντήσει. Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα ζητήσει μετάθεση στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες του Αμυνταίου, για την οποία πάντως προειδοποίησε με σκληρές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk