• Αναζήτηση
 • Το χάπι αλλάζει τον ερωτικό «προσανατολισμό»

  Οι ορμονικές διαταραχές που επέρχονται μετά τη διακοπή της λήψης αντισυλληπτικών, φάνηκε να επηρεάζουν τις ερωτικές προτιμήσεις των γυναικών εκτιμά τώρα νέα βρετανική μελέτη.


  Οι ορμονικές διαταραχές που επέρχονται με τη λήψη αντισυλληπτικών, φάνηκε να επηρεάζουν τις ερωτικές προτιμήσεις των γυναικών εκτιμά τώρα νέα βρετανική μελέτη.

  Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, οι γυναίκες που λαμβάνουν το «χάπι» τείνουν να αναζητούν ένα διαφορετικό προφίλ συντρόφου, που να μπορεί να τους προσφέρει την ασφάλεια μιας μόνιμης σχέσης.

  Ορμονικές… επιλογές

  Στην ενδιαφέρουσα μελέτη, που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», έλαβαν μέρος συνολικά 2.500 γυναίκες οι οποίες όταν είχαν συναντήσει τον σύντροφό τους έπαιρναν το χάπι. Τότε δήλωναν λιγότερο ευχαριστημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ έτειναν να επιλέγουν λιγότερο «αρρενωπούς» άνδρες. Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν τις αντιδράσεις των γυναικών απέναντι στους άνδρες που έγιναν πατέρες των παιδιών τους.

  Είδαν λοιπόν ότι, παρά το γεγονός ότι ενόσω λάμβαναν το χάπι οι γυναίκες είχαν αυξημένες πιθανότητες να αναζητούν σεξουαλική ικανοποίηση αλλού, εμφανίζονταν ευχαριστημένες με το συντροφικό κομμάτι της σχέσης τους.

  Επιλογή συντρόφου με ορμονικές «παρεμβολές»

  Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν συντρόφους ζωής ενόσω λαμβάνουν το χάπι, δείχνοντας μεγαλύτερη προτίμηση σε «δυνητικούς πατέρες» παρά σε «παλιόπαιδα». Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η λήψη αντισυλληπτικών κατά τη γνωριμία μιας γυναίκας με τον σύντροφό της, μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση αργότερα σχέση τους, αφού, με τη διακοπή του χαπιού, οι προτεραιότητες της γυναίκας μπορεί να αλλάξουν.

  «Είναι καλύτερο μια γυναίκα να διακόψει τη λήψη του χαπιού για λίγους μήνες πριν από έναν προγραμματισμένο γάμο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σύντροφός της συνεχίζει να της φαίνεται ελκυστικός», εξηγεί ο δρ Κρεγκ Ρόμπερτς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk